Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından desteklenen “Gençler Gönül Coğrafyamızı Keşfediyor” projesi ile gençler, ortak tarihlerini ve kültürel değerlerini yerinde görme fırsatı yakalıyor. 

Bu çerçevede, kardeş Azerbaycan’dan gelen gençlik heyeti, İstanbul’da dolu dolu bir program yaşadı.

Heyet, programın son gününde, İstanbul Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürümüz Cemil Boz’u makamında ziyaret etti. Cemil Boz, gençlere hitaben yaptığı konuşmada, “Gönül coğrafyamızı keşfetmek sizlere çok şey kazandıracak. Birbirinizle kardeş olduğunuzu, aynı kökten ve aynı kültürel değerlerden geldiğinizi gördükçe, birbirinizi daha çok sevecek ve işbirliğine gideceksiniz. Bizler inşallah kardeşleri buluşturmaya devam edeceğiz. Böylece günümüz dünyasında birlik-beraberlik içinde ve daha güçlü bir şekilde yer alacağız. Bu yolda hepinize başarılar diliyorum” dedi. 

İl Müdürümüz Cemil Boz, misafir gençlere çeşitli hediyeler verdi. 

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) arasında imzalanan protokol kapsamında “Gençler Gönül Coğrafyamızı Keşfediyor” uluslararası gençlik değişim projesi ile gençler, yurtiçi ve yurtdışındaki tarihi ve kültürel mirasımızı görme imkânına sahip oluyor. Proje kapsamında Azerbaycan’dan gelen 22 kişilik kafileye, Avcılar Gençlik Merkezi üyesi 22 gencimiz de eşlik etti.

Gençlik ve Spor Bakanlığına bağlı gençlik merkezleri ve Türkiye Diyanet Vakfına (TDV) bağı yurtdışı okullar arasında gerçekleştirilen “Gençler Gönül Coğrafyamızı Keşfediyor” proje kapsamında dost ve kardeş ülke Azerbaycan’ın en başarılı okulu olan TDV Bakü Türk lisesi ile İstanbul Avcılar Gençlik Merkezi arasındaki gençlik değişiminin ilk etabı İstanbul’da gerçekleştirildi. 

1 Ağustos’ta İstanbul’a gelen 22 kişilik Azerbaycanlı genç misafirler, 7 gün boyunca Sultan Ahmet Camii, Topkapı Sarayı, 15 Temmuz Anıtı, Çamlıca Tepesi, Boğaz turu, Adalar, Yerebatan Sarnıcı, Miniatürk, Eyüp Sultan, 29 Mayıs Üniversitesi, İSAM, Panorama 1453, adalar vb. tarihi ve kültürel alanları ziyaret etti. 

Milli ve manevi değerler, ortak tarih, ortak gelecek gibi konularda fikir alışverişinde bulunuldu.  Ayrıca misafir gençler, aileler yanında konaklama gerçekleştirerek Türk kültürü ve aile kültürünü daha yakından tanıma fırsatı elde etti.

Gençlik değişim programının ikinci etabı 1 - 7 Ekim 2017 tarihlerinde Azerbaycan Bakü’de yapılacak.