2017 İşitme Engelliler Olimpiyatları'nın kapanış töreni yapıldı. Yaşar Doğu Spor Salonu'nda yapılan törene, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, Eski Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan, Samsun Valisi Osman Kaymak, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, milletvekilleri ve çok sayıda davetli katıldı.

Kapanış seremonisi, organizasyona katılan 97 ülkenin bayraklarının geçit töreni ile başladı.

18 Temmuz'da başlayan organizasyonu hatırlatmak amacıyla, açılış seremonisi ve müsabakalardan görüntülerin yer aldığı bir barkovizyon gösterisi gerçekleştirildi.

Yaşar Doğu Spor Salonu'nda yapılan kapanış töreninde açıklamalarda bulunan Bakan Osman Aşkın Bak, "Bu olimpiyat organizasyonunun Samsun'da gerçekleşmesinde çaba gösteren, alındığı günden bugüne kadar her safhasında destek veren Samsun'un evladı, çok saygıdeğer bakanımız Akif Çağatay Kılıç Bey'e saygılar sunuyorum." dedi.

Türkiye olarak çok şanslı olduklarını belirten Osman Aşkın Bak, "Çünkü başımızda bir sporcu, spor eğitimi olan Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan var. Bu organizasyonun gerçekleşmesinde desteğini esirgemeyen Cumhurbaşkanımıza, Başbakanımıza ve hükümetimize saygılarımı sunuyorum." ifadelerini kullandı.

Bakan Bak, sporun dünyanın ortak dili olduğunu vurgulayarak, şöyle konuştu:

"Spor bugün hepimizi buraya topladı. Burada ortak dili konuşuyoruz. Bu olimpiyatların sloganı 'Spor Sesimizdir'. Spor kardeşlik ve sevgidir. Spor barışın dilidir. Olimpiyatları başarıyla organize eden Samsunlulara, emeği geçen herkese şükranlarımı sunuyorum. Ülkemiz, kazandırılan spor tesisleriyle, spor yatırımlarıyla her zaman büyük organizasyonları yapma yeteneğine sahiptir. Büyük Türkiye için, büyüyen Türkiye için hep beraber çalışmaya devam edeceğiz. Durmak yok yola devam diyor, hepinize saygılar sevgiler sunuyorum."

Konuşmaların ardından Uluslararası İşitme Engelliler Spor Komitesi (ICSD) bayrağının devir teslim töreni yapıldı. Müzik ve dans eşliğinde kültürel gösteri sahnelendi. Kapanış töreni, Murat Dalkılıç konseriyle sona erdi.