2017 İstanbul ETU Triatlon Avrupa Kupası 29-30 Temmuz 2017 tarihlerinde İstanbul Beylikdüzü’nde sporseverler ile buluşuyor.

İstanbul Avrupa Kupası yarışlarına ETU (Avrupa Triatlon Birliği) tarafından 47 üye ülke Federasyonuna ve sporcularına davet yapıldı. Yarışmalara 25 Avrupa ülkesinden Elit Sporcuların katılımı bekleniyor.

İstanbul Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürümüz Cemil Boz, AVRUPA KUPASI, Yaş Grupları ve Paralimpik Müsabakası öncesi, İstanbul Vali Yardımcısı Nihat Nalbant öncülüğünde Federasyon yetkilileri ve Beylikdüzü Belediyesi yetkilileri ile birlikte incelemelerde bulundu.

Paralimpik sporcularımız için Milli Takım seçme kriteri taşımakta olan yarışma Yaş Grupları ve Paralimpik kategorilerinde yapılacak. 

29-30 Temmuz 2017 tarihlerinde Beylikdüzü Gürpınar Sahili’nde ilk kez yapılacak yarışmalar, “Olimpik” kategoride gerçekleşecek. Sporcular toplamda; ara vermeksizin Beylikdüzü sahilinde 1500 metre yüzecekler, değişim alanından bisikletlerini alarak zorlu 40 km’lik bisiklet parkurunu tamamlayacaklar, yine değişim alanına bisikletlerini bırakarak 10 km’den oluşan koşu parkurunu tamamlayacaklar.