Dünya Şampiyonu olan Türkiye 23 Yaş Altı Sualtı Hokeyi Milli Takımımız, İstanbul Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürümüz Cemil Boz tarafından Atatürk Havalimanında çiçeklerle karşılandı. 

İl Müdürümüz Cemil Boz, karşılama töreninde yaptığı konuşmada, “Milli sporcularımız ve antrenörlerimiz, Türkiye'nin gücünü tüm dünyaya tekrar gösterdi. Haklı bir gururu bize ve tüm ülkemize yaşattılar. Onlarla ne kadar gurur duysak azdır. Sistemli, planlı ve altyapıya önem veren çalışmalarla Türk sporunun gelecekte daha önemli yerlere geleceğini inanıyoruz. Bu büyük başarıda emeği olan herkesi kutluyorum” dedi.

Avustralya'nın Hobart kentinde düzenlenen organizasyonda Türkiye, finalde Fransa'yı 3-1 yenerek namağlup dünya şampiyonluğuna ulaştı. Şampiyonayı Fransa ikinci, Kolombiya ise üçüncü sırada bitirdi.

Türkiye, 10 ülkenin mücadele ettiği şampiyonada grup etabını lider bitirmiş, çeyrek finalde Arjantin'i 12-0, yarı finalde de Kolombiya'yı 2-0 mağlup etmişti.

23 Yaş Altı Milli Takımı, 2015 yılında İspanya'da düzenlenen Dünya Şampiyonası'nda da birincilik kupasını kazanma başarısı göstermişti.

Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu Başkanı Şahin Özen de, "Son şampiyonluk kupasıyla Avustralya'ya gitmiştik. Hepimiz ülkemize tekrar şampiyonluk kupasıyla döneceğimize inanıyorduk ve öyle de oldu. Milli sporcularımız ile ne kadar gurur duysak azdır" dedi.