İstanbul Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürümüz Cemil Boz, babalar günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Boz mesajında şunları söyledi:

“Toplumu oluşturan aile kurumunun devamını sağlamak ve topluma sağlıklı ve faydalı bireyler yetiştirmek için var gücüyle çalışan babalarımız, bizler için büyük fedakârlıklar göstermektedir. Varlığı hep yüreğimizi ısıtır, bize hep güven ve mutluluk verir onlar. Fedakârlık, sevgi ve sabrın timsalidir babalarımız. Şefkati, sıcaklığı yavrularından hiç esirgemezler.

Ailenin direği, koca çınarıdır baba; eşini, evlatlarını korur kollar. Anneler kadar babalar da fedakârdırlar. Babamıza verdiğimiz değer ve önem sadece bir güne sığdırılmamalı bir ömür olmalıdır. 

Türk toplumunda, aile kavramının çok seçkin ve anlamlı bir yeri bulunmaktadır. Cemiyetin çekirdeği olan aile, milli değerlerimizin yaşatıldığı, kültür ve geleneklerimizin nesilden nesle aktarıldığı en önemli sosyal yapıdır. Bizim geleneğimizde de babalar, toplumdaki sevgi, saygı, hoşgörü ve dayanışma gibi üstün değerlere dayanan güçlü aile yapısının temel direğidir. Babalarımız, aile değerlerimizin korunmasında, adalet, paylaşma, sorumluluk, sevgi, saygı, otorite gibi hayati değerlerin kuşaktan kuşağa aktarılmasında belirleyici bir rol üstlenmektedir.

Hayatımızın her anında varlıklarıyla onurlandığımız babalarımız, aile içerisinde üstlenmiş oldukları görev ve sorumluluklarını büyük bir özveri ile yerine getirmektedirler. Bu bakımdan, babaların sadece bu özel günde değil, her zaman gönüllerinin hoş tutulması, babalarımıza karşı sevgi, saygı ve vefa duygusunun bir gereğidir. 

Bu anlamlı günde, babasız büyümek zorunda kalan yetimlerimize sahip çıkılmasının, onların yüzlerinin güldürülmesinin de önemli olduğuna inanıyorum.

İsra Suresi 23. Ayet’te şöyle buyurulmaktadır: “Rabbin sadece Kendisine ibadet etmenize ve anne-babanıza, Allah’ın sizi görmekte olduğu bilinci içinde mümkün olan en iyi şekilde davranmanıza hükmetti. Eğer onlardan biri veya her ikisi yaşlanmış olarak yanınızda bulunuyorsa sakın varlıklarından veya onlara hizmetten bıkkınlıkla kendilerine ‘Öf!’ diyecek ölçüde bile kötü söz söyleme!  Onları azarlama ve daima onlara karşı tatlı dilli ve gönül alıcı ol!”

Babalar günü vesilesiyle hayatı boyunca maddi ve manevi bütün imkânlarını ailesi için seferber eden, çocuklarına karşı müşfik ve merhamet sahibi olan, tecrübeleriyle her zaman yol gösterici olan başta şehit babalarımız olmak üzere tüm babaların Babalar Günü'nü kutluyorum. 

Bizler için bir ulu çınarı andıran tüm babaların Babalar Günü'nü tebrik ediyor, sağlıklı, huzurlu ve mutlu ömürler diliyorum."