Sakarya Tatankaları ve Koç Rams arasında oynanan Türkiye Korumalı Futbol 1. Lig Türkiye Finalinde kazanan taraf Koç Rams oldu. 

Final müsabakasını İstanbul Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Cemil Boz da takip ederek, federasyon yetkililerini başarılı organizasyondan dolayı kutladı ve şampiyon takımı tebrik etti.  Karşılaşmayı seyredenler arasında dünya şampiyonu güreşçi Rıza Kayaalp de vardı.

Sakarya Tatankaları ve Koç  Rams arasında oynanan Türkiye Korumalı Futbol 1. Lig Türkiye Finalinde kazanan taraf Koç Rams oldu. Müsabakayı 56-14 önde tamamlayan Koç Rams 2016-2017 Yılı Korumalı Futbol 1. Lig Türkiye Şampiyonu oldu.

Müsabaka sonunda Türkiye Ragbi Federasyonu Yönetim kurulu tarafından tüm sporcu, hakem ve teknik heyete madalya takdim edilirken; Koç Rams oyuncularından "Mvp Quentin Williams" yılın en değerli sporcusu, yine Koç Rams'ı çalıştıran "Talib Wise" yılın oyun koçu seçildi.

Federasyon Başkanı Murat Pazan “Yüreklerini ortaya koyarak tüm sezon boyunca ciddi performans sergileyen tüm Korumalı Futbol Sporcularımıza, antrenör ve hakemlerimize, bizlere bu unutulmaz günü yaşatan finalistlerimiz Koç Rams ve Sakarya Tatankalarına, ikibuçuk saatlik canlı yayını ile müsabakayı naklen yayınlayan TRT Spor ve çalışanlarına, Koç ve Sakarya Üniversitelerine, Spor Toto Loto Teşkilatına, organizasyonun mimarı tüm teknik heyetimiz ve federasyon yetkililerimize teşekkür ederim” dedi.