İstanbul Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğümüz tarafından her yıl düzenli olarak organize edilen Yaz Spor Okulları, bu yıl İstanbul’un 37 ilçesinde gerçekleştirilecek. 

Gençlerimizi kötü alışkanlıklardan uzak tutmak, serbest zamanlarını uzman antrenörler nezaretinde en iyi şekilde değerlendirmelerine imkan sağlamak amacıyla hazırlanan İl Spor Merkezleri Projesi kapsamında gençlerimizin fiziksel ve mental gelişimlerine katkı sağlanması, sporla tanıştırılması ve gençlerimizde spor bilinci oluşturulması hedefleniyor.

05-18 yaş arası çocuk ve gençlerimize yönelik gerçekleştirilecek sportif çalışmalar 32 branşta gerçekleştirilecek. Engelliler İl Spor Merkezi projesi kapsamında ise 14 branşta çocuk ve gencimiz sporla buluşacak.

Çocukları ve gençleri sporla buluşturmanın heyecanı içinde olduklarını belirten İstanbul Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürümüz Cemil Boz, açıklamasında ‘’Gençlerimizi fizik, moral ve yetenek olarak geliştiren eğitim ve uygulamaların düzenlendiği merkezlerde 32 branşta ve 14 engelli branşında geleceğimizin teminatı gençlerimizin hizmetinde olacağız. İl Müdürlüğü ve İlçe Müdürlüklerimizle birlikte koordineli çalışarak bu yıl daha fazla gence ulaşma gayreti içerisinde çalışacağız. Küçük yaşlardan itibaren toplumumuzda spor kültürünün yaygınlaştırılması öncelikli hedefimiz. Büyük bir coşkuyla gerçekleştireceğimiz Yaz Spor Okullarımıza 05-18 yaş arası tüm çocuk ve gençlerimizi bekliyoruz.’’ dedi.