İl Müdürümüz İbrahim İlhami Koç 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında şunları söyledi;

Ülkemiz ve dünyadaki bireyler olarak tüm engelli kardeşlerimizi sahiplenmeli ve ilerde bizlerinde birer engelli olabileceği ihtimalini düşünerek hareket etme noktasında ciddi gayret sarfetmeliyiz. Bu açıdan bakıldığında hepimize büyük görevler düştüğü aşikardır. Dünyayı engelli kardeşleriz için kolay yaşanır bir hale getirmek, günlük hayatta karşılaştıkları zorlukları en aza indirgemek, hayatla barışık yaşamalarını sağlamak ve yeteneklerini ortaya çıkarmak bizlere düşen görevlerin başlıcalarını oluşturmaktadır.

Cenabı Allah’ın topluma birer emaneti olarak kabul ettiğimiz engelli vatandaşlarımızı, toplumun diğer mensuplarıyla aynı derecede bu ülkenin sahibi olarak görmeli ve kabul etmeliyiz.  Bu noktada bizlere düşen hiçbir engellinin durumunun kendi seçimi olmadığını idrak noktasında değerlendirip buna uygun davranışta bulunmaktır. Unutulmamalıdır ki; Engelli insanlarımız Gökkuşağı ülkemizin en güzel renklerinden biridir.

Engelli insanlarımızın yılda bir kez hatırlanması yerine 365 gün boyunca sosyal hayatın içinde olmalarına olanak sağlamak, herkesle birlikte tüm haklardan ve imkanlardan faydalanabilmelerine zemin oluşturmanın herkesin asli fazifesi olduğuna inanıyoruz. Buradan hareketle engelli kardeşlerimizin maruz kaldıkları sorunları kendi sorunu addeden, dertleriyle dertlenen, sevinçlerini paylaşmanın toplumun öncelikli dinamikleri arasında yer alması gerektiği düşüncesindeyiz.

Biz de spor teşkilatı olarak, tesislerimizi ve faaliyetlerimizi, engellilerimizin kullanımına uygun standartlara kavuşturmak için gayret gösteriyor, bu konuda önemli adımlar atıyoruz.  Engellilerimizi mutlu etmek için bütün imkanlarımızı seferber etmekte kararlıyız. 

İstanbul’da engellilere yönelik ulusal ve uluslararası organizasyonlara büyük önem veriyor ve titizlikle gerçekleştiriyoruz. İstanbul Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğümüz bünyesinde faaliyet gösteren engelli spor kulüplerine nakdi yardım yapıyoruz. Tesislerimizi, engellilerin de rahat bir şekilde kullanabileceği şekilde düzenliyoruz.  Yıl içinde malzeme yardımında bulunuyoruz. Engelliler İl Spor Merkezleri’ni faaliyete geçirdik ve tüm engellilerin hizmetine sunduk. Engellilerin sporla hayata tutunması adına önemli çalışmalara imza atan Gençlik ve  Spor Bakanlığımız, yaptığı planlama doğrultusunda antrenör eğitimleri ile birlikte engelli ulaşımı için devreye soktuğu araçlar engellilerimize tahsis edildi.  "Spor İçin Engel Tanımıyoruz” projesiyle  vatandaşlarımızın ikametlerinden alınarak, spor tesislerine daha rahat erişimlerinin temin edilebilmesi için engellilere özgü tasarlanmış otobüs ve minibüsler, sporcuların ulaşımı için kullanılmaya devam ediyor. Tek koltuklu, 28 engelli, 6 refakatçi toplam 34 kişi kapasiteli ve engelli bireyler ve sporcular için özel olarak tasarlanan otobüsler, Türkiye’de üretilen ilk uluslararası seyahat kapasiteli otobüs olma özelliğini de taşıyor. Otobüsümüzü İstanbul’da engellilerin hizmetine sunduk. Bu ve benzeri çalışmaları artırarak devam ettireceğiz. 

İstanbul Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü olarak; bundan önce olduğu gibi bundan sonra da Devletimizin bizlere verdiği büyük destek ve özellikle Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’nın hassasiyetleri ile engelli vatandaşlarımıza sunacağımız olanak ve sportif imkanların artarak devam edeceğine olan inancımız tamdır.

Bu duygu ve düşüncelerle; tüm milletimizin Dünya Engelliler Günü’nü tebrik ediyor, hepsini en kalbi duygularımla sevgi ve saygıyla selamlıyorum