İstanbul Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürümüz İbrahim İlhami Koç, Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı.

İl Müdürümüz İbrahim İlhami Koç, mesajında şu ifadeler yer verdi:

'' Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 93’üncü yıl dönümüne milletçe büyük bir coşku ve heyecanla ulaşmanın mutluluğunu yaşıyoruz.

Şanlı tarihimiz boyunca nice zorluklarla ve nice badirelerle mücadele eden aziz milletimiz, çok büyük imtihanlardan geçmiş ve egemenliğinden, istiklal ve istikbalinden hiçbir zaman vazgeçmemiştir.

Her safhası birer destan olan Kurtuluş Savaşımız boyunca Çanakkale’de, Sakarya’da, Dumlupınar’da ve yurdumuzun dört bir köşesinde vatanı uğruna canını siper eden kahraman ecdadımız, milli birlik ve beraberlik ruhu içerisinde emsali görülmemiş zaferlere imza atmış, bir milletin yeniden uyanışının, şahlanışının destanını yazmıştır.

Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, ''Hiç şüphe yok, devletimizin ebedi müddet yaşaması için, memleketimizin kuvvetlenmesi için, milletimizin refah ve mutluluğu için hayatımız, namusumuz, şerefimiz, geleceğimiz için ve bütün kutsal kavramlarımız ve nihayet her şeyimiz için mutlaka en kıskanç hislerimizle, bütün uyanıklığımızla ve bütün kuvvetimizle millî egemenliğimizi muhafaza ve müdafaa edeceğiz.'' sözü millet olarak asırlar boyunca milli birlik ve beraberlik çerçevesinde, bağımsız ve onurlu yaşama duygumuzun en açık göstergesidir.

Yine İstiklal Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un söylediği ‘’Cehennem de olsa gelen, göğsümüzde söndürürüz, bu yol ki hak yoludur dönmek bilmez yürürüz’’ sözü inancın ve imanın sembolü kahraman ecdadımızın, bir milletin ayaklarına vurulan pranga karşısında gösterdiği Milli ruhu en güzel şekilde ifade etmektedir.

Atalarımızın gelecek nesillere bıraktığı bu eşsiz armağan, çağdaşlaşma ve medeniyet yolunda geçmişte olduğu gibi gelecekte de bizlere ışık tutacaktır. Bizlere düşen görev ise bu kutlu yolda, geçmişini ve tarihini bilen, milli ve manevi değerlerine sahip çıkan bir gençlik için var gücümüzle çalışmak olacaktır.

Bu duygu ve düşüncelerle başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, istiklal mücadelemizin bütün kahramanlarını şükranla ve minnetle anıyor, ebediyete intikal eden aziz şehit ve gazilerimize bir kez daha Yüce Allah’tan rahmet niyaz ediyorum.''