Penang kentinde gerçekleştirilen ve 23 ülkeden 320 sporcunun mücadele ettiği şampiyonanın, ilk gün akşam seansında podyuma çıkan Ayşegül Çakın, 58 kiloda dünya şampiyonu oldu. Ayşegül, koparmada 80 kiloyla ikinci, silkmede 104 ve toplamda 184 kiloyla ilk sırada yer alarak, 1 altın, 2 gümüş madalya kazandı.

Ferhat Ali Yazıcı ise erkekler 69 kiloda, koparmada 133 kiloyla ikinci, silkmede 158 kiloyla dördüncü, toplamda ise 291 kiloyla üçüncü sırayı elde ederek 1 gümüş ve 1 bronz madalyanın sahibi oldu. Türk Milli Takımı, günü 1 altın, 3 gümüş ve 3 bronz olmak üzere, 7 madalya ile tamamladı. 

Bakan Çağatay Kılıç, Milli Halterci Ayşegül Çakın'ı Tebrik Etti

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Yıldızlar Dünya Halter Şampiyonası'nda altın madalya kazanan Milli Halterci Ayşegül Çakın için tebrik mesajı yayımladı.

Bakan Çağatay Kılıç, tebrik mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Malezya'da düzenlenen Yıldızlar Dünya Halter Şampiyonası'nda altın madalya kazanan Milli Halterci Ayşegül Çakın'ı kutluyorum. 58 kiloda podyuma çıkan sporcumuzun güçlü rakiplerini geride bırakarak şampiyon olması bizleri hem gururlandırdı hem de gelecek adına umutlandırdı. Ayşegül Çakın'ın başarısını sürdüreceğine inanıyorum. Malezya'da devam eden Yıldızlar Dünya Halter Şampiyonası'nda mücadele eden sporcularımıza başarılar diliyorum.”