Gençlik ve Spor Bakanı Çağatay Kılıç, 655. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşlerini izlemek için geldiği er meydanında yaptığı konuşmada, “Kırkpınar Er Meydanı’nı şanına yakışır bir şekle getirmek için düğmeye basıyoruz. Yeni Sarayiçi Er Meydanı, Edirne’ye hayırlı uğurlu olsun. Seneye yeni bir stadyumda birlikte olmayı ümit ediyorum” dedi.
 
“Kırkpınar Er Meydanı’nı şanına yakışır bir şekle getirmek için düğmeye basıyoruz”

Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde gelecek yılın ağalığını iş adamı Seyfettin Selim’in tekrar kazanmasından sonra Sarayiçi Er Meydanı’ndaki seyircilere seslenen Bakan Çağatay Kılıç, şehit ailelerine verilen destek için teşekkür ederek, “Zor günlerden geçiyoruz ama bunu birlik ve beraber ile aştık. Bundan sonrada hep beraber durarak milletimizin ve devletimizin geleceğini koruyacağız. Er Meydanı’nda yapılması gereken bazı işler var. Kırkpınar Er Meydanı’nı şanına yakışır bir şekle getirmek için düğmeye basıyoruz. Yeni Sarayiçi Er Meydanı Edirne’ye hayırlı uğurlu olsun. Seneye yeni bir stadyumda birlikte olmayı ümit ediyorum” diye konuştu.
 
“Geleneksel spor dallarımızı yaşatmak hepimizin görevidir”

Bakan Çağatay Kılıç, Er Meydanı'nda gazetecilere yaptığı açıklamada ise Kırkpınar'a katılan tüm pehlivanlara başarılar diledi.
 
Vatandaşların Kırkpınar'a çok büyük ilgi gösterdiğini anlatan Bakan Çağatay Kılıç, “Türkiye’de sportif müsabaka anlamında her şey aynen devam etmektedir. Demokrasi nöbeti tutmaya devam ediyoruz. Demokrasi nöbetinde kadınıyla - erkeğiyle, genciyle - yaşlısıyla beraber her siyasi görüşten milletimiz meydanlardadır. Tüm sportif faaliyetlerimizi gerçekleştirdiğimiz gibi 655. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’ni de birlik ve beraber içerisinde devam ettiriyoruz. Edirneli vatandaşlarımıza da pehlivanlarımıza göstermiş oldukları güzel misafirperverlik ve ev sahipliği için teşekkür ediyorum. Birlik ve beraberliğimizin her zaman daim olacağını belirtmek isterim. Geleneksel spor dallarımızı yaşatmak ise hepimizin görevidir” şeklinde konuştu.
 
“Alanı Er Meydanı’na yakışır bir şekilde tekrar ihya edeceğiz”

Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nin geleneksel anlamdaki en önemli spor müsabakalarından birisi olduğuna vurgu yapan Bakan Çağatay Kılıç şöyle devam etti:
 
“Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nin geleneksel anlamdaki en önemli spor müsabakalarından birisi olduğuna vurgu yapan Bakan Çağatay Kılıç, “Yağlı güreşler medeniyetimizin geçmişinden gelen ve geleceğe taşıyacağımız geleneklerimizden biridir. Bakanlığımız ve yerel yönetim ile beraber yürüttüğümüz çalışmalar sonucunda er meydanındaki ıslah çalışmalarında sona gelmiş durumdayız. Bu konu ile alakalı olarak bakanlığımızdan bir arkadaşı koordinatör olarak görevlendirdik. 656. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde bu alanı, er meydanına yakışır bir şekilde tekrar ihya edeceğiz.”
 
“Meydanlarımız da günümüzün er meydanlarıdır”

Meydanlarda demokrasi nöbeti tutmaya devam eden vatandaşlara teşekkür eden Bakan Çağatay Kılıç, “Meydanlarımız da günümüzün er meydanlarıdır. Orada erkek, kadın, genç, yaşlı, çocuk bütün vatandaşlarımız el ele, kol kola, bir arada demokrasi nöbetini tutmaya devam ediyor. Bu akşam da Cumhuriyet Halk Partisi’nin Taksim’deki mitingi var. Partimizden oraya da katılım olacak. Hepimiz, birlik ve beraberlik içerisinde tüm dünyaya  en büyük hukuk ve demokrasi dersini verdik. Bu aziz millet beraber durarak, cumhurbaşkanıyla, hükümetiyle ve tüm siyasi partileriyle dünyaya bir demokrasi dersi vermiştir” ifadelerine yer verdi.
 
Medyaya yaptığı yayınlardan dolayı teşekkür ederek  mutluluğunu ifade eden Bakan Çağatay Kılıç, “Basınımız gerçekten 15 Temmuz akşamı ve sonrasında çok önemli bir başarılı sınav vermiştir. Sizlere de bu anlamda tekrar teşekkür ediyorum” dedi.
 
“Millilerimiz Rio’da Ay-yıldızlı bayrağımızı en iyi şekilde temsil edecekler”

Rio Olimpiyat Oyunları’na katılacak Kadın Güreş Milli Takımı’nın da Edirne’de hazırlıklarına devam ettiğini hatırlatan Bakan Çağatay Kılıç, “Rio 2016’ya 110 sporcumuz katılım hakkını elde etti. Fakat uluslararası federasyonların kuralları gereği 105 sporcumuz müsabakalara katılabilecekler. Milli sporcularımız Rio’da Ay-yıldızlı bayrağımızı en iyi şekilde temsil edecekler” diye konuştu.
 
“OHAL, devletin kendi içerisindeki yapılanmayı temizlemek için aldığı bir karardır”

Ülkemizde gerçekleştirilmekte olan uluslararası müsabakalarda hiçbir sıkıntının yaşanmadığını söyleyen Bakan Çağatay Kılıç, “Fenerbahçe, Monaco’yla bir UEFA maçında karşı karşıya gelecekler. Monaco Futbol Takımı yöneticileri bazı garantiler istemiştir. Biz o garantileri verdik. Ancak şimdi Monaco Futbol Takımı'nın başka talepler de bulunduğunu duyduk. Ben uluslararası spor camiasına şunu hatırlamak istiyorum; Fransa’daki gerçekleştirilen EURO 2016, OHAL şartları altında oynandı. Fransa’da sokaklarda ağır silahlı güvenlik görevleri görev yaparken oynandı. Biz tüm dünyada olduğu gibi teröre karşı birlik olduk. Şimdi biz de aynısını tüm dünyadan bekleme hakkına sahibiz. Türkiye’deki bu hain girişimi yapanlar TSK üniformasını üzerine giymiş teröristlerdir. Onlar TSK’ı temsil etmemektedirler. FETÖ terör örgütü üyelerini ayıklamak üzere alınmış bir OHAL kararı vardır. OHAL, millete karşı alınmış bir karar değil, devletin kendi içerisindeki yapılanmayı temizlemek için aldığı bir karardır. Fransız kamuoyuna da ‘fakatsız, amasız beraber duymayı’ kendilerine tavsiye ve rica ediyorum. Alacakları kararlar doğrultusunda biz de bazı şeyleri gözden geçirme durumunda kalacağız” şeklinde konuştu.
 
 FETÖ terör örgütü ile ilişkisi olan personel ile mücadelenin kararlılıkla süreceğini belirten Bakan Çağatay Kılıç,  şunları söyledi:
 
“Göreve geldiğimiz günden beri yapmış olduğumuz çalışmalarımız var. 2200 civarında personelimizle ilgili daha önce yasal işlemler yapıldı. Bu darbe girişiminden sonra da FETÖ terör örgütü ile ilişkili personel ile ilgili de yasal işlemler yapıldı. Bu anlamdaki araştırmalar, çalışmalar devam edecek. Çünkü bu terör örgütünün ne kadar tehlikeli olduğunu gördük. Böyle bir darbe girişimini bir daha milletimize yaşatmamak için çalışmalarımızı var gücümüzle sürdüreceğiz.”
 
FETÖ'nün darbe girişimi Er Meydanı’nda lanetlendi

655. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri başpehlivanlık final müsabakaları öncesinde, Er Meydanı’nda büyük boyutta Türk bayrağı dolaştırıldı. Güreşlerde görev yapan hakemlerin taşıdığı 30 metrekarelik Türk bayrağı, 53 yıllık Kırkpınar başcazgırı Şükrü Kayabaş'ın ve diğer cazgırların sunumu eşliğinde meydanda gezdirildi. Cazgırlar, anlattıkları manilerle bayrak, birlik ve beraberlik vurgusu yaparken, darbe girişimini lanetleyen sözler de söyledi. Güreşseverler de tribünde "Darbeye hayır, spora, sanata, kardeşliğe, tam demokrasiye evet" pankartı açtı.
 
Başpehlivan Recep Kara oldu

655. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri finalinde Mehmet Yeşil Yeşil'i mağlup eden Recep Kara başpehlivan oldu. Kazandığı altın kemeri, 15 Temmuz'da tanklara göğsünü siper eden vatandaşlara, şehit olan polislere ve askerlere adayan Kara, 4. kez başpehlivan oldu.
 
Müsabakaların sonunda başpehlivan olan Ordulu Recep Kara'nın altın kemerini Bakan Çağatay Kılıç taktı.?