25 Ocak'ta başlayan Tematik Kış Kampları çerçevesinde Bursa'da gerçekleştirilen Hukuk Kampı’nda Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Şeref Malkoç “Darbeler ve Anayasa”, KTÜ Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yusuf Şevki Hakyemez de “Türkiye’de Demokrasi ve İnsan Hakları Meselesi” konusunda KYK’lı gençlere hitap etti.

Antalya’da gerçekleştirilen İletişim Kampı’nda Akdeniz Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. M. Bilal Arık  “Gazetecilik Nereye Evriliyor?”, Kanal 7 Ankara Temsilcisi Mehmet Acet “Radyo-Televizyon Tarihi”, tarihçi-Yazar Yavuz Bahadıroğlu “Türk Demokrasi Sürecine Medyanın Etkisi” konulu sunumlarıyla, ünlü yönetmen Mesut Uçakan da “Türk Sineması Ve Türk Sinemasında Din Algısı” konusunda KYK'lı gençlere bilgi verdi.

Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi Prof. Dr. Zekeriya Güler “İslam Medeniyeti ve Dinin Değiştirici ve Dönüştürücü Etkisi” başlıklı sunumu, Muğla’da gerçekleştirilen İlahiyat Kampı’nda ise Gençlik ve Spor Bakanlığı Müşaviri Selim Cerrah “Kur’anda İdeal İnsan” konulu semineriyle gençlerle buluştu.

Erzurum'da düzenlenen Uluslararası İlişkiler Kampı’nda Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölüm Başkanı ve Stratejik Düşünce Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Birol Akgün “Küresel Güç Dengeleri ve Türkiye” konulu sunumuyla,  İstanbul'daki Türk-İslam Sanatları Kampı’nda ise ünlü hattat Hüseyin Kutlu “Medeniyet Kavramına Genel Bakış” konusunda KYK’lı gençlere seslendi.

Konya’daki Edebiyat Kampı’nda şair Hayatı İnanç “Türk Edebiyatı Yazar ve Şairleri” dersiyle, yazar Metin Karabaşoğlu “Edebiyat ve İnsan” konulu semineriyle, Aydın'da gerçekleştirilen AR-GE İnovasyon Kampı’nda kişisel gelişim uzmanı Münir Arıkan “İnovasyon Nedir?” başlıklı dersiyle öğrencilerle buluşurken, Yakın Tarih temalı Rize’de düzenlenen kampta ise Tarihçi Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil “Osmanlı ve Cumhuriyet” konusunda gençlere bilgi verdi. 

Adana’daki Psikoloji Kampı’nda Prof. Dr. Asım Yapıcı “Diğergamlık ve Birlikte Yaşama Sanatı”, Yıldırım Beyazıt Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Sosyoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mustafa Orcan “Türk Toplumunun Sosyolojik Çözümlenmesi”, Ankara Üniversitesi’nden Prof. Dr. İsmail Doğan da İzmir’deki Sosyoloji Kampı’nda “Modern Zamanlar ve Çıkmazları” konulu seminerleriyle KYK’lı gençlere hitap etti.

Tatil de İhmal Edilmedi

Kış kamplarında tatil ve eğlence de unutulmadı. Kamplarda satrançtan masa tenisine, bokstan bilardoya voleyboldan futbola ve fitnese kadar her türlü sporu yapma imkanı bulan gençler, düzenlenen çiğ köfte partileri ve sinema gösterimleri ile de yorucu geçen okul döneminin stresini attı.
KYK’lı gençler, kampların 4. gününde ise kamp yaptıkları şehirlerin tarihi ve kültürel mekânlarını gezerek tanıma imkânı buldu. Tematik Kış Kampları, 50 farklı ilden 1000 genci bir araya getirerek yeni arkadaşlıklar ve unutulmaz dostlukların kurulmasına da vesile oldu.