İstanbul Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğümüzün projelendirdiği ve TRT Spor’un desteklediği “Engel Yok” spor programının ilk bölümü TRT Spor ekranlarında görücüye çıktı.

TRT Spor ekranlarında yayın hayatına başlayan Engel Yok spor programında engelli bireylerin spor ile hayatlarının nasıl değiştiği ele alınıyor. Her bölümünde bir sporcunun hayatının belgesel şeklinde sunulacağı program, bireyin spordan önceki hayatı ile spordan sonraki hayatı diye ikiye ayırarak özgüveni olmayan bireylerin sporla tanıştıktan sonraki hayatlarındaki mucizevi değişimini sunuyor.

Programın ilk bölümünde Türkiye’de her bin bebekten üçünde görülen spina bifila hastası Nil Şahin’in mucizevi hayat hikayesi ele alındı. Normal şartlarda yürümesi imkansız denilen Nil’in profesyonel antrenörler sayesinde yüzme sporuyla tanışarak önce yürümesi daha sonra da paralimpik yüzücü olarak madalyalar kazanması anlatıldı.

İl Müdürlüğümüz tarafından projelenen spor programının amacı “Engel Yok” diyerek doğru hedef kitleye ulaşarak “Bende yapabilirim” demelerini sağlamak.