Organizasyonlarla ilgili Sürmeli Otel'de gerçekleştirilen basın toplantısına Türkiye Karate Federasyonu Başkanı Esat Delihasan, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Spor AŞ Genel Müdürü İsmail Özbayraktar, İstanbul Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür Vekili Faruk Çelik, Milli Takım antrenörleri İbrahim Erçin ve Murat Delihasan, milli karateciler Serap Özçelik ile Mehmet Yakan katıldı.

Bayrampaşa'daki Hidayet Türkoğlu Spor Salonu'nda gerçekleşecek turnuvalarla ilgili açıklamada bulunan Başkan Delihasan, Dünya Karate Federasyonu'nun üst düzey organizasyonlarından Premier Lig'i 5'inci kez Türkiye'de ağırlayacaklarını belirterek, turnuva için 47 ülkeden 533 sporcunun kayıt yaptırdığını bildirdi.

Sadece büyükler kategorisinde yapılacak müsabakalar sonunda 12 ferdi, 2 takım dalında madalyaların dağıtılacağını ifade eden Delihasan, "Geçen yıl bu turnuvayı 4 altın, 1 bronz madalyayla genel sıralamanın zirvesinde tamamlayan Büyükler Milli Takımımız, bu yıl da İstanbul'da tam kadro mücadele edecek. Sportif başarıyı kovalarken, sosyal alanda da var olmaya çalışıyoruz. Sürdürülebilir bir başarı grafiğimiz var. Devamlı yükselen bir çizgi yakalıyoruz" diye konuştu.

Delihasan, İstanbul Open Karate Turnuvası'na ise 10 ülkeden 900 sporcunun katılacağını, yıldız, ümit ve gençler kategorilerinde karatecilerin 6 kata ve 26 kumite dalında madalya mücadelesi vereceğini kaydederek, her iki turnuvaya da destek veren İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne (İBB) teşekkür etti. 

Spor AŞ Genel Müdürü Özbayraktar da İBB Başkanı Kadir Topbaş'ın, spora, sporcuya ve gençlere çok önem verdiğini aktararak, "Bu yüzden spora ciddi kaynak aktarımı yapıyoruz. Karatenin yeri de bizim için özel. Bir çok organizasyonlara birlikte imza atacağız" ifadesini kullandı.

2015 Bakü Avrupa Oyunları'nda 50 kiloda şampiyon olan milli sporcu Serap Özçelik ise Avrupa Oyunları'nın ardından İstanbul Open ve Karate 1. Premier Lig'in sezonun ilk açılış organizasyonları olduğunu belirterek, "Sezonu inşallah güzel bir şekilde açarız. Gelecek yıl düzenlenecek Avrupa ve dünya şampiyonalarına en iyi şekilde hazırlanmamız için kendimizi burada test etme imkanı bulacağız. Sezonu iyi bir şekilde değerlendireceğiz" şeklinde konuştu.