Karadağ’ın ev sahipliği yaptığı 7. Avrupa Üniversiteler Karate Şampiyonası’nda Türk sporcular, beş altın, altı gümüş ve bronz madalya kazanma başarısı gösterdi. 

Yüksek rakıma sahip Zalbjak kasabında yapılan Avrupa Üniversiteler Karate Şampiyonası’nda 44 üniversiteden 37 bayan, 49 erkek sporcu mücadele etti. Kata ve kumite olmak üzere 16 dalda müsabakaların yapıldığı organizasyonda Türkiye’yi İstanbul Aydın Üniversitesi, Marmara Üniversitesi ve İstanbul Ticaret Üniversitesi temsil etti.

23-26 Temmuz tarihleri arasında yapılan müsabakalar sonunda genel sıralamanın zirvesinde iki altın, beş gümüş, altı bronz madalya ile Sarajevo Üniversitesi (Bosna Hersek) yer aldı.

İstanbul Aydın Üniversitesi, kazandığı ikişer altın ve gümüş ve beş bronz madalya ile genel sıralamada ikinci sırayı elde ederken; iki altın, üç gümüş ve bir bronz madalya kazanan Marmara Üniversitesi de üçüncü sırada yer aldı. İstanbul Ticaret Üniversitesi ise şampiyonayı bir altın madalya ile genel sıralamada sekizinci basamakta tamamladı.

İstanbul Aydın Üniversitesi, ferdi kategorilerde; kumite 75 kiloda Recep Ersel Koçer ile altın madalya kazandı. Bayanlar kumite 55 kiloda Feyza Can ve erkekler ferdi katada Muhammet Emre Öztürk gümüş; kumite 84 kiloda Uğur Aktaş, +84 kiloda Mehmet Usda, ferdi kata bayanlarda Bigem Giroğlu ile erkeklerde de ile bronz madalya kazandı.

Takım mücadelelerinde ise Bigem Giroğlu, Kübra Dişçi ve Feyza Can’dan oluşan bayan kata takımı altın madalya kazanırken, Barış Berkay Bayazıt, Emre Öztürk ve Mehmet Usda’dan oluşan erkek takım kata gümüş, bayan ve erkek kumite takımları da bronz madalya kazanma başarısı gösterdi.

Marmara Üniversitesi, ferdi kategorilerde; kumite 67 kiloda Muhammet Ali Yılmaz ve kumite +68 kiloda Meltem Hocaoğlu ile altın; kumite 50 kiloda Sevil Baş, 75 kiloda İbrahim Hakkı Özbay ile gümüş madalya kazandı. Ferdi katada Ali Sofuoğlu bronz madalya elde ederken, İstanbul temsilcisi bayan takım kumitede gümüş madalyanın sahibi oldu.

İstanbul Ticaret Üniversitesi ise bayanlar kumite 50 kiloda Selva Nur Akkurt ile altın madalyanın sahibi oldu.