İstanbul Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğümüz tarafından her yıl organize edilen İl Spor Merkezleri’nin (Yaz Spor Okulları) açılışı görkemli bir şekilde gerçekleştirildi.

Ahmet Cömert Spor Salonu’nda düzenlenen törene İstanbul Vali Yardımcısı Aziz Mercan, Bakırköy Kaymakamı Adem Öztürk,  İstanbul Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürümüz İbrahim İlhami Koç, Şube Müdürlerimiz, İlçe Müdürlerimiz, 24 ilçede, 24 farklı branşta, 5-18 yaş arasındaki çocuk ile gençlere ücretsiz olarak hizmet veren spor okullarının idarecileri, antrenörler ve öğrenciler katıldı.

İl Spor Merkezleri’nin açılış konuşmasını yapan İl Müdürümüz İbrahim İlhami Koç,  1938 yılında kurulan Spor Genel Müdürlüğümüzün 77. kuruluş Yıldönümü ve İl Spor Merkezlerinin açılışını yapmanın gurur ve heyecanı içinde olduklarını belirtti.
 
İstanbul genelinde yaz boyunca hizmet veren İl Spor Merkezlerimizin binlerce çocuğumuzun sporla tanışmasını sağlayarak, içlerinden kabiliyetli olanların da branşlarına göre değerlendirerek Türk sporuna kazandırmayı amaçladıklarını ifade eden İl Müdürümüz Koç, “Yaz spor okullarımız, özellikle ilköğretim çağındaki çocuklarımızın tatile girdiği yaz döneminde serbest zamanlarını, uzman antrenörler nezaretinde düzenli ve en iyi şekilde değerlendirmeleri için mükemmel bir imkan. Okullar, aynı anda binlerce çocuğa ve gence hizmet verecek şekilde planlandı. Ailelerin de çocuklarını spora yönlendirmede daha duyarlı hale gelmeleri bizi sevindiriyor. Ailelerin çocuklarını gönül rahatlığıyla getirebilecekleri özelliklere sahip okullarımızda spor yapanların arasından, yarının şampiyonları olabilecek kabiliyette çocuklarımızın çıkacağına inanıyorum” dedi.

1980’li yıllardan bu yana her yıl uygulamaya konulan İl Spor Merkezleri’nin, teşkilatımızın spor uzmanları, antrenörleri ve beden eğitimi öğretmenleri nezaretinde 24 ilçede ve 28 branşta ücretsiz olarak yapıldığını kaydeden İl Müdürümüz İbrahim İlhami Koç, İl Spor Merkezlerimizin, çocuklarımızı kötü alışkanlıklardan uzak tutmak ve Türk toplumuna sağlıklı nesiller yetiştirmek için büyük bir görev üstlendiğine inandığını söyledi. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğümüzce, engelli çocuk ve gençlere yönelik Engelliler İl Spor Merkezleri’ni de açtıklarını ifade eden İl Müdürümüz Koç, tüm ilçelerimizde engelli gençlerimize hizmet vereceklerinin altını çizdi.

Spor Genel Müdürlüğümüzün 77. Kuruluş Yıldönümü ve İl Spor Merkezleri’nin Açılış Töreni, il spor merkezlerimizde yetişen çocuklarımızın, karate, cimnastik, akrobasi, güreş ve halk oyunları gösterilerinin ardından sona erdi.

İL SPOR MERKEZLERİ (YAZ SPOR OKULLARI)

İl spor merkezlerimiz 24 ilçede 05-18 yaş grubu çocuk ve gençlerimize 28 branşta spor yaptırılıyor.  Özellikle ilköğretim çağındaki çocuklarımızın tatile girdiği yaz aylarinda kötü alışkanlıklardan uzak tutmak,  serbest zamanlarını uzman antrenörler nezaretinde düzenli ve en iyi şekilde değerlendirmeleri  için mükemmel bir imkan olan il spor merkezlerimizde spor yapmaya ve  ayni anda binlerce çocuğumuza hizmet verecek şekilde planlandı.