İstanbul Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüz tarafından her yıl düzenli olarak organize edilen İl Spor Merkezleri ve Engelliler İl Spor Merkezleri’nin açılışı bu yıl da görkemli bir törenle yapıldı.

Binlerce çocuk ve gencimize hizmet verecek şekilde planlanan yaz spor okullarının açılış töreni, Genel Müdürlüğümüzün 81. Kuruluş Yıl Dönümü dolayısıyla (29 Haziran 2019) Ataköy Ahmet Cömert Spor Salonu’nda yüzlerce öğrenci ve ailenin katılımıyla gerçekleşti.

Birbirinden renkli etkinliklere sahne olan organizasyon, İl Spor Merkezlerinde yetişen çocuk ve gençlerimizin program kapsamında sergiledikleri spor gösterileri ve aktiviteleri, halk oyunları ve şiir sunumu ile görsel bir şölene dönüştü.

Yaz Spor Okullarının açılışını gerçekleştiren ve törende bir konuşma yapan İstanbul Gençlik ve Spor İl Müdürümüz Dr. Cemil Bağlama, konuşmasında, ''İl Müdürlüğümüz bünyesinde yıl boyu devam eden İl Spor Merkezleri projesi kapsamında uygulamaya konulan 2019 yılı Yaz Spor Okulları’nın açılış törenini, yüzlerce çocuk ve gencimiz ile birlikte siz değerli velilerimizin de katılımıyla başlatmaktan ve bu anlamlı günde sizlerle bir arada olmaktan duyduğum mutluluğu ifade ederek sözlerime başlamak istiyorum.

Kültürel bir olgu olan spor, bir yandan evlatlarımızın fiziksel ve mental gelişimlerine katkı sağlarken bunun yanında sosyal çevreye adaptasyonlarını kolaylaştırır ve kendini toplum içinde daha iyi ifade eden, çevresiyle daha rahat iletişim kurabilen bir birey olarak yeni arkadaşlıklar kurmasına olanak sağlar.

Kıymetli ailelerimizin de çocuklarını spora yönlendirme noktasında gösterdiği duyarlılık ve hassasiyet her geçen gün artmakta ve bu da bizleri oldukça sevindirmektedir. Bu bağlamda değerli katkıları için bir kez daha kendilerine şükranlarımı sunuyorum.

Ülkemiz gerek tesisleşme noktasında gerekse Uluslararası şampiyonalarda elde ettiği sportif başarılarla spor ülkesi olma yolunda emin adımlarla ilerlemektedir. İnanıyorum ki yarının şampiyonları yine bu tesislerden, bu salonlardan çıkacak ve sporcularımız elde ettikleri başarılarla millet olarak bizleri gururlandırmaya devam edecektir.

Sözlerime son verirken yaz spor okulları faaliyetlerimize katılan tüm çocuk ve gençlerimize aileleriyle birlikte teşekkür ediyor, sağlıklı, mutlu sporla dolu dolu bir yaz tatili geçirmelerini temenni ediyorum.'' dedi.

05-18 yaş grubu arasındaki çocuklarımıza ve gençlerimize yönelik düzenlenecek olan yaz spor okullarımızda bu yıl İstanbul’un 35 İlçesinde 05-18 Yaş Grubu çocuk ve gençlerimize 42 spor branşında ve 13 İlçede 12 engelli spor branşında spor eğitimi verilecek.

Proje kapsamında çocuk ve gençlerimizin spora yönlendirilmesi, kötü ve zararlı alışkanlıklardan koruması, tatil ve serbest zamanlarını uzman antrenörlerimiz yönetiminde düzenli ve en iyi şekilde değerlendirmelerine olanak sağlayarak fiziksel, zihinsel ve sosyal gelişimlerine katkıda bulunulması hedefleniyor.