Milli Atletler Bekir Karayel ve Nilay Esen,  2016 Rio de Janeiro Olimpiyat Oyunları yolunda, önemli derecele imza atarak, olimpiyat kotası almayı başardı.

35. Londra Maratonu'nda mücadele eden milli atlet Bekir Karayel, 2.16.06'lık derecesiyle yarışı 18. sırada tamamlarken, 2016 Rio Olimpiyatları'nın barajını da geçti.  Karayel ülkemizi 2012 Londra Olimpiyat Oyunları’nda da temsil etmişti. 

 Nilay Esen’den  Rio 2016 vizesi!

Hamburg Maratonu'nunda  yarışan Milli atletimiz Nilay Esen ise, bayanlarda 2.37.09'luk derecesiyle olimpiyat  vizesini alma başarısını gösterdi. 
2 saat 37 dakika 9 saniyelik dereceyle olimpiyat kotası almaya hak kazanan Esen,  maratonu  10. sırada  tamamladı. 

Bakan Çağatay Kılıç, milli atletleri tebrik etti

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç,  olimpiyat kotası alan milli atletler, Bekir Karayel ve Nilay Esen’i tebrik etti.

Bakan Çağatay Kılıç, tebrik mesajında şu ifadelere yer verdi:

“2016 Rio de Janerio Olimpiyat Oyunları yolunda milli atletlerimiz Bekir Karayel ve Nilay Esen’den çok güzel haberler aldık. İki sporcumuz da elde ettikleri derecelerle olimpiyat barajını geçerek Rio 206’ya katılmaya hak kazandı. Bekir Karayel ve Nilay Esen’i başarılarından dolayı tebrik ediyor,  Rio 2016 yolunda, diğer branşlarda mücadele eden milli sporcularımıza da bol şans diliyorum.”