İstanbul Kalkınma Ajansının ''2014 Yılı Çocuklar ve Gençler Mali Destek Programı'' kapsamında yer alan, İstanbul Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğümüz ile  İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü ortaklığıyla gerçekleştirilen “Çocuklar Sporla Geleceğine Koşuyor” projesinin koordinasyon toplantısı tamamlandı.

“Çocuklar Sporla Geleceğine Koşuyor” projesinin süreç değerlendirme ve istişare toplantısına, İstanbul Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürümüz İbrahim İlhami Koç, İstanbul Milli Eğitim Müdürü Dr. Muammer Yıldız, İstanbul İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Serkan Gür, İstanbul İl Milli Eğitim Temel Eğitim Şube Müdürü Timur Tuğral, Spor Şube Müdürümüz Adnan Kuzu, Proje kapsamında uygulamaların yapılacağı 9 ilçenin İlçe Spor Müdürleri, İlçe Milli Eğitim Müdürleri ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğü AR-GE Birimi üyeleri katıldı.

İstanbul ilimizde 30 ilçede pilot olarak 9 ilçenin de tamamında uygulanan projede daha önce gerçekleştirilen Eğitici Eğitimi Semineri, ilçelerimizde görevli öğretmenlerimizin katıldığı Proje Uygulama ve Bilgilendirme Toplantılarının sonuçları değerlendirildi. “Çocuklar Sporla Geleceğine Koşuyor” projesinin devamında yapılması planlanan etkinlikler ile ilgili fikir alışverişi ve görev dağılımı yapıldı. Proje kapsamında uygulamaların yapılacağı 9 ilçenin İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Gençlik Hizmetleri Spor İlçe Müdürlüklerinin iş birliği yapmasının önemi ve proje uygulama sürecinde yapılacak faaliyetlerde etkin rol almalarının önemi vurgulandı.

“Çocuklar Sporla Geleceğine Koşuyor” projesinin süreç değerlendirme ve istişare toplantısında İstanbul Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürümüz İbrahim İlhami Koç konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

‘’Sayın İl Milli Eğitim Müdürüm, İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzün ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerinin değerli idarecileri, Gençlik Hizmetleri Spor İlçe Müdürlerim, öncelikle davetimize icabet ettiğiniz için ve değerli katılımlarınız için hepinize teşekkür ediyorum.

Bugün burada eski bir eğitimci olarak eğitimci kimliğimle konuşuyorum. Bizler İstanbul’un farklı iki kurumu değil aynı ailenin birer bireyi ve kardeş kurumlarız. Bizim keşfedeceğimiz, destekleyeceğimiz, geliştireceğimiz, yetiştireceğimiz yeteneklerin kaynağı okullarımız yani İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz, İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerimiz. Spor artık çocuklarımızın yaşamlarında önemli bir yer tutuyor. Hatta aileler akademik anlamda başarı için teşvik ettiği çocuklarımızı artık spor konusunda destekliyor, teşvik ediyor. Maalesef günümüzün gerçeği madde bağımlılıkları çocuklarımızın ve toplumumuzun önünde büyük bir problem oluşturmakta. Çocuklarımızı spora yönlendirerek ve spor yapmaları konusunda teşvik ederek bu kötülüklerden uzak tutabileceğimizi düşünüyorum. “Çocuklar Sporla Geleceğine Koşuyor” projesini desteklemek, bu projeye önderlik etmek aynı zamanda bu hedefe ulaşmamızı ve sağlıklı bir nesil yetişmesine vesile olacaktır. Dediğim gibi biz kurumlar olarak kardeş kurumlarız birçok projede, etkinlikte beraber hareket ediyoruz, gönül gönüle, el birliğiyle daha nice güzel projeyi gerçekleştireceğimize inanıyorum. Bu güzel ortaklığın artarak sürmesi dileğiyle başta İl Milli Eğitim Müdürümüz Dr. Muammer Yıldız’a, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Serkan Gür’e, İl Milli Eğitim Temel Eğitim Şube Müdürü Timur Tuğral ve ekibine, Değerli İlçe Milli Eğitim Müdürlerine, Şube Müdürlerine, Gençlik Hizmetleri Spor İlçe Müdürlerime, Ar-Ge Birimi çalışanlarıma, projede şimdiye kadar emek veren ve şimdiden sonra emek verecek herkese teşekkür ediyorum. Projemizin başta İstanbul’a olmak üzere ülkemize hayırlı olmasını diliyorum.’’ 

İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Muammer Yıldız ise konuşmasında şu ifadelere yer verdi:
‘’Saygıdeğer Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürüm, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcım, Temel Eğitim Şube Müdürüm, İlçe Milli Eğitim Müdürlerim, Gençlik Hizmetleri Spor İlçe Müdürlerim, İlçe Şube Müdürlerim.

Bu proje ile İstanbul ilimizin iki değerli kurumunu içeren bir iş birliği yapmaktayız. Bu proje ile ilerde yapılacak daha güzel projelerin, birlikte yapacağımız çok daha güzel işlerin temelini attık. Bugün burada ilçelerimizde eğitim öğretimin başarılı bir şekilde yürütülmesine, projelerin başarıya ulaşmasına, çocukların sporla tanışmasına, çocuklarımızın spor yapacağı alanların düzenlenmesine, İstanbulumuza, çocuklarımıza ve ülkemize değer katacak etkinliklere önderlik eden siz değerli dostlarla bir arada olmaktan çok mutluyum. 


Değerli İlçe Milli Eğitim müdürlerim, Gençlik Hizmetleri Spor İlçe müdürlerim, projenin okullarımızda etkin olarak uygulanmasında, öğrencilerimize projemizde belirlenen amaçları ve değerleri kazandırmada sizlerin çabası, gayreti ve hassasiyeti önemli, değerli. Bu proje ile çocuklarımızda genel bir spor kültürü oluşturmak, çocuklarımızın sporla tanışması ve spora ulaşmaları için bir köprü kurulmasına yardımcı olmak niyetiyle yola çıktık. Proje aracılığıyla sporla tanışan ve spor yapan çocuklarımızın zararlı alışkanlıklardan uzak durmasını, çevresinde örnek bir birey olmasını sağlayabileceğimizi düşünüyorum. Bu proje sayesinde belki ülkemizin parmakla gösterilen rekortmen sporcularını sporla tanıştırmış olacağız. Bu projenin sonuç raporlarını bir eğitim çıktısı olarak bakanlığımızla paylaşarak ülke genelinde projenin yaygınlaşmasını sağlayabiliriz.

Çocuklarımıza değer kazandıracak, yeni ufuklar açacak, yön verecek tüm projelere, etkinliklere vesile olmanızı, paydaş olmanızı, önder olmanızı istiyorum. Konuşmalarıma son verirken İstanbul Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürüme ve çalışanlarına, İl Müdür Yardımcım Serkan Gür’e, Temel Eğitim Şube Müdürüm Timur Tuğral’a ve ekibine, İlçe Milli Eğitim Müdürlerime, Gençlik Hizmetleri Spor İlçe Müdürlerime, İlçe Şube Müdürlerime projenin devamında gösterecekleri hassasiyet için teşekkür ediyorum. “Çocuklar Sporla Geleceğine Koşuyor” projemizin sporla geleceğine, başarılara koşan bireylerin yetiştirilmesine vesile olmasını diliyorum’’ dedi.