Sarıkamış Harekatı'nın 100. yılında düzenlenen bin 879 kilometrelik 6. Sarıkamış Şehitlerini Anma Bisiklet Turu, Sultanahmet'ten başladı.

İstanbul Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğümüz ile Türkiye Bisiklet Federasyonu İstanbul Temsilciliği tarafından bu yıl 6. kez düzenlenen turun başlaması dolayısıyla Sultanahmet Meydanı'nda tören yapıldı.

Bisiklet turuna, Kocaeli Brissa Spor Kulübü, Konya Torku Şeker Spor Kulübü, Konya Gençlik ve Spor Kulübü, Trabzon Gençlik ve Spor Kulübü sporcuları katıldı.

Tura katılan sporcular, Sakarya, Bolu, Karabük, Kastamonu, Sinop, Samsun, Giresun, Trabzon, Rize, Hopa, Artvin, Şavşat, Ardahan, Kars ve Sarıkamış'ı kapsayan güzergahı geçerek, 1879 kilometrelik etabı tamamlayacak.

Sporcular, 3 Ocak'ta Sarıkamış'ta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a, açılışını yapacağı "Buz Askerler Heykeli" töreninde bisiklet milli takım formasını ve geçilen illerden alınan vatan toprağını takdim edecek.

İstanbul Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürümüz İbrahim İlhami Koç, Sarıkamış'ta 90 bin askerin donarak hayatını kaybetmesi anısına gerçekleştirilen bisiklet turuyla farkındalık yaratmak istediklerini aktardı.

İl Müdürümüz İbrahim İlhami Koç, "Birlik ve beraberliğimizin göstergesi olan Sarıkamış destanı için bir araya geldik. Dondurucu soğukta kol kola şehit olanlar, kardeşliğin ne demek olduğunu bizlere öğretmiştir. Biz de öğrendiklerimizden yola çıkarak genç neslimize tarihini ve ecdadını hatırlatmak için bu organizasyonu düzenledik" diye konuştu.

Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu da 100. yılı anılan Sarıkamış Harekatı'nda şehit olanlar için 6'ncısının startını verecekleri Sarıkamış Şehitlerini Anma Bisiklet Turu'yla gençlerde tarih bilincini uyandırmak istediklerini belirterek, insanın tarihini bilmeden geleceğini şekillendiremeyeceğini söyledi.