İstanbul Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürümüz İbrahim İlhami Koç, Hz.Mevlana'nın 741. Vuslat
Yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

İl Müdürümüz İbrahim İlhami Koç mesajında şu ifadelere yer verdi:

''13. Yy'da yaşamış ve tüm insanlığa yaptığı evrensel hoşgörü ve barış mesajlarıyla gönüllerde taht kuran ünlü Mutasavvıf Mevlana Celaleddin-i Rumi; sevgi, barış ve kardeşliğin sembolü haline gelmiştir.

Mevlana Celaleddin-i Rumi; bilgi, ahlak, erdem ve davranışlarıyla her dilden, her renkten ve her  dinden insanı kucaklayan güzel Anadolu’muzun en ünlü düşünürlerinden biridir. ‘Gel, gel, ne olursan ol yine gel; bizim dergahımız ümitsizlik dergahı değildir yüz kere tövbeni bozmuş olsan da yine gel’ sözleriyle hoşgörülü anlayışı günümüze yansıtan Mevlana Celaleddin-i Rumi, aynı zamanda kimseyi dışlamadan toplumsal barış mesajlarıyla çağlar arasında derin izler bırakmayı başarmıştır. Günümüzde hepimizin ortak ihtiyacı olan Allah sevgisi bunun yanında hoşgörü ve anlayış noktasında sergilediği olağanüstü duruş, Mevlana’yı tüm dünyanın saygı duyduğu bir şahsiyete dönüştürmüştür.
 
Bugün özellikle Avrupa’nın kalburüstü üniversitelerinde ‘Mevlana öğretilerinin’ ders kitaplarına girmesi, bu büyük düşünürün tüm dünyanın sahiplenmesi noktasında dev bir adım olarak karşımıza çıkmaktadır. Ölümsüz eseri Mesnevi’nin birçok dile çevrilmesi, dünyanın dört bir yanında okutulması, ve her yıl çok sayıda insanın çağrısına ayak uyarak yaşadığı coğrafyayı görmek için Türkiye’ye gelmesi, Mevlana Hazretlerinin değerini ortaya koymaktadır. Nitekim; Mevlana Hazretleri yaşadığı güne takılmıyor, çağları aşan bir nazarla yarınların bağrındaki oluşumları da hesaplıyordu. Belki de onu diğerlerinden farklı kılan, ‘Burnunun ucunu göremeyenler, ufukların sonsuzluğunu nasıl idrak edebilir’ teziydi.

Allah ve peygamber sevgisini tüm eserlerinde aşk dolu nağmelerle bütünleştiren Mevlana, söylemlerinin tamamında barış ve sevgi olgularına dikkat çekmektedir. Hayatını “hamdım, piştim, yandım” diye özetleyen, ölüm gününü yeniden doğuş günü olarak niteleyen Mevlana, tüm insanlık için mükemmel bir rehber olmayı başarmıştır. O, her dönem karşımıza çıkan ve temelinde hoşgörüsüzlük yatan sorunların çözümünü yüzyıllar öncesinde işaret etmiştir. Buradan hareketle, Mevlana’nın 13. Asırdan günümüzü aydınlatan fikirlerinin, bir şemsiye gibi tüm insanlığı kuşatacağına olan inancımızın tam olduğunu bilinmesini isteriz.
 
Genç nesile verdiği öğütlerle zararlı alışkanlıklardan uzak durmalarını isteyen Mevlana’yı, İstanbul Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü olarak rahmet ve saygıyla anıyor, Her yıl Konya’da düzenlenen törenler öncesinde, yerli ve yabancı konuklarımıza medeniyetlerin buluşma noktası ülkemize hoş geldiniz diyorum.''