Gençlik ve Spor Bakanlığının “Sağlıklı nesil güçlü toplum” vizyonu doğrultusunda her yıl tüm yurtta düzenlenen GSB Yaz Spor Okulları bu yıl da tüm coşkusuyla başladı. 29 Haziran 2022 tarihinde saat 10.00’da Bahçelievler Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğünde gerçekleştirilen törenle İstanbul’da da açılan spor okullarından tüm gençlerimiz yararlanabilecek.

İstanbul’un tüm ilçelerinde 42 branştan 735 antrenörün gözetiminde verilecek eğitimler 5-18 yaş arası çocuklar ve gençler için ücretsiz bir şekilde yaz boyu devam edecek.

 

Haftanın 7 günü açık olacak tesislerimizde gerçekleşecek spor okulları karateden yüzmeye, bocceden jimnastiğe varan branş çeşitliliğiyle gençlerimize hizmet verecek. Hareketli ve eğlenceli programıyla başlayan GSB yaz spor okullarıyla gençlerimiz yaz aylarını verimli geçirerek spor kültürü kazanacak.

 

Aynı zamanda GSB engelsiz yaz spor okullarını da içeren program ile engelli vatandaşlarımızın spora kazandırılması amaçlanmıştır.

 

Tüm ilçelerdeki branş ve program bilgilerine İstanbul Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü internet sitesinden ulaşılabilir.

 

GSB Yaz Spor Okulları Törenin açış konuşmasını yapan İstanbul Gençlik ve Spor İl Müdürü Prof. Dr. Burhanettin Hacıcaferoğlu gençlere seslendiği konuşmasında yapılan bütün hizmetlerin onlar için olduğunu belirtti:

 

Sevgili Gençler;

Sizler yarının kurucularısınız. Önünüzde sporla iç içe, mutlu bir ömür var. Bugün yapılan her hizmet, inşa edilen her tesis, açılan her okul sizlerin yararlanması içindir. Bu, yaz spor okulu döneminde de birbirinden eğlenceli branşlarla buluşarak spora doyacaksınız. İl Müdürlüğümüz bütün tesisleriyle bütün imkânlarıyla her zaman yanınızda olacak.

Sizleri sevgiyle kucaklıyorum ve spor dolu bir yaz geçirmenizi temenni ediyorum.