Ulusal egemenliğimizin teminatı olan gazi meclisimizin kuruluşunun 102. yılı İstanbul’un bütün ilçelerinde kutlandı. İl Müdürlüğümüz tarafından 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkusuna yakışan kutlamalar düzenlendi. Çocuklarımıza ve gençlerimize günün anlam ve önemini kavratacak etkinliklerin yanında çeşitli gençlik ve spor faaliyetlerinin olduğu eğlenceli programlarla İstanbul’da gün boyu 23 Nisan coşkusu hâkim oldu.

İlçe müdürlüklerimizde gerçekleştirilen 23 Nisan spor müsabakaları yanında Üsküdar Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğümüzde düzenlenen ana kutlama programıyla tüm İstanbul halkına ve çocuklarımıza unutulmayacak bir 23 Nisan yaşattık. Resmi törenin ardından çeşitli spor branşlarından gösterilerini gerçekleştiren gençlerimiz nefes kesen koreografilerle izleyenleri büyüledi.

Törenin açış konuşmasını yapan İl Müdürümüz Prof. Dr. Burhanettin Hacıcaferoğlu: “Demokrasi ve hürriyet mücadelemizin nişanesi gazi meclisimizin kuruluşunun 102. yılında geleceğimizi emin adımlarla inşa ediyoruz.” diyerek çocuklara seslendi:  “Değerli Çocuklar: geleceğin sahipleri sizlersiniz, başarı ve gurur dolu bu yolda bizler hep yanınızdayız.”