Bakan Çağatay Kılıç, AA'ya yaptığı değerlendirmede Bakanlık olarak Türkiye'nin dört bir yanında birbirinden farklı alanlarda spor ve gençlik yatırımlarının devam ettiğini vurgulayarak, bu yapılanma sürecinin, yaşanan olaylara rağmen hız kesmeden devam edeceğini söyledi.

"Spor tesisinin zarar görmesi kimseye bir şey kazandırmaz"

Güneydoğu'da son dönemde yaşanan olaylar nedeniyle bazı spor tesislerinin zarar gördüğünü hatırlatan Bakan Çağatay Kılıç, şunları kaydetti:
"O dönemde Yüksekova'da zarar gören bir salonumuz oldu. Aynı şekilde Gaziantep'te spor kompleksimiz ciddi anlamda zarar gördü. Orada büyük bir maddi zarar var. Bazı yerlerde yakılmaya, yıkılmaya, zarar verilmeye çalışılan tesislerimiz oldu. Bu noktada tesislere zarar veren veya bunu teşvik eden çevrelerin, öncelikle ne yaptıklarını iyice düşünmeleri gerektiği inancındayım. Spor yatırımlarının kime, ne zararı olabilir? Bir spor salonunun yakılması, bir spor tesisinin zarar görmesi size ne kazandıracak? Bunu yaparak neyi kazanıyorsunuz? Bu tür eylemler bizi hiçbir zaman kararlılığımızdan alıkoyamayacak. Zarar gören tesislerimizi misliyle yerine koymaya, fazlasını ve çok daha gelişmişini yapmaya muktediriz. "

"Bu tür olaylar bizim için sadece zaman kaybı"

Bu tür olayların kendileri açısında ancak ve ancak kısa süreliğine vakit kaybı olabileceğini dile getiren Bakan Çağatay Kılıç, "Yakılanın, yıkılanın yerine yenisinin yapılması inşaat açısından bir süre alacağından dolayı bu süreci zaman kaybı olarak görüyoruz. Onun dışında hiçbir kaybımız olmaz. Allah'ın izniyle bu milletin de devletin de gücü yerindedir. Yatırımlarımıza aynı kararlılıkla devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

"Bunlar eylem değil, eşkıyalık, vandallık!"

Bakan Çağatay Kılıç ayrıca, yaşanan olayları demokratik hak ve özgürlükler çerçevesinde icra edilen eylemler olarak görmediklerinin de altını çizerek, söz konusu eylemlerin bir protesto olmadığını dile getirdi.

Bunları vandallık, şiddet, eşkıyalık olarak niteleyen Bakan Çağatay Kılıç, şöyle devam etti:
"Bu eylemlerde maşa olanlar, sokağa çıkanlar, bu eylemleri başka yerlerde yapmaya kalksa acaba ne olur diye hiç düşündüler mi? Biz de bunlara müsaade etmeyeceğiz. Tesislerimize verilen zararlar, sonuçta maddi zararlar. Çok şükür can kaybımız olmadı. Bunların yenileri yapacağız. Cumhurbaşkanımızın da Başbakanımızın da talimatları bu konuda oldukça nettir. Hükümetimizin bu konudaki politikası da açıktır. Hiçbir şekilde vandallara, sokak eşkıyalarına pabuç bırakacak devlet, millet değiliz. Ondan dolayı onlar bunları devam ettirmek niyetinde olursa bizim de ne yapacağımız açıkça ortadadır."