Bosna Hersek’in bağımsızlığı için çalışmış ve çok büyük kitleleri etkilemiş olan bilge lider Aliya İzzetbegoviç, vefatının 11. yılında Üsküdar Belediyesi Bağlarbaşı Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen etkinlikle anıldı. Etkinlik; Gençlik ve Spor Bakanlığımız ile Üsküdar Belediyesi’nin katkılarıyla gerçekleşti. Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda İzzetbegoviç için dua edildi. Etkinliğe Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Gençlik ve Spor Bakanlığı Eğitim Kültür Araştırma Genel Müdürü Harun Sönmez, Eski Sakarya Milletvekili Süleyman Gündüz ve İstanbul Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğümüze bağlı olarak faaliyet gösteren Gençlik Merkezi Müdürlerimiz ile çok sayıda vatandaş katıldı. 

“BU MÜCADELE KIYAMETE KADAR DEVAM EDECEK”

Programın açılış konuşmasını Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen yaptı. İzzetbegoviç’in İslam dünyası ve Bosna Hersek için bir şans olduğunu ifade eden Türkmen, şöyle konuştu:

"Sonu olmayan kötülükler, zulümler, ölümler yaşandı. Allah bir daha yaşatmasın. Bosna’da şehit olan binlerce kardeşimize Cenab-ı Allah'tan rahmet diliyorum. Dün Bosna, Çeçenistan, Myanmar bugün Irak, Suriye, Somali, Doğu Türkistan ve maalesef Filistin. Hak ile batılın mücadelesi devam ediyor. İnsanlık onuru yaralanmaya kan akmaya ne yazık ki devam ediyor. Tecrübelerimiz diyor ki bu mücadele kıyamete kadar sürecek."

Daha sonra kürsüye gelen Gençlik ve Spor Bakanlığı Eğitim Kültür Araştırma Genel Müdürü Harun Sönmez İzzetbegoviç’in Boşnakların incinmiş gururlarının ve yaralı vicdanlarının yanık sesi olduğunu söyledi. Konuşmaların ardından panelist 22. dönem milletvekili Dr. Süleyman Gündüz ve İzzetbegoviç’in cezaevi arkadaşı Prof. Dr. Cemalettin Latiç, İzzetbegoviç’in hayatı, anıları ve ilkeleri hakkında konuşmalar yaptı.