Osmanlı coğrafyasını, gençlere tanıtmak amacıyla iki kez yola çıkan Genç Kaşifler Treni bu yılki yolculuğunu tamamladı.

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından hayata geçirilen Genç Kaşifler Treni ilk yolculuğunu 22 Ağustos-3 Eylül tarihlerinde yaparak 118 genç erkeği ağırladı. İkinci yolculuğuna da 5 Eylül-17 Eylül tarihlerinde çıkan Genç Kaşifler Treni’nin bu kez misafirleri 118 genç kız oldu.

Böylece iki tren yolculuğunda toplam 236 genç içinde 9 ülkenin yer aldığı Osmanlı coğrafyasını ve tarihini yerinde tanıma ve inceleme imkanı buldu. Romanya’nın Bükreş, Macaristan’ın Budapeşte, Avusturya’nın Viyana, Hırvatistan’ın Zagreb, Bosna-Hersek’in Saraybosna, Sırbistan’ın Belgrad, Makendonya’nın Üsküp, Kosova’nın Priştine ve Yunanistan’ın Selanik kentlerini gezen ve tarihi, doğal güzellikleri de görme fırsatı bulan gençler bu arada çeşitli faaliyetlere de katıldı.

Kaşifler, yolculuk boyunca kendilerine eşlik eden Osmanlı Tarihi ve Türk Dış Politikası ve Balkanlar gibi konularda alanında uzman tarihçilerden de ders alarak tarih bilgilerini tazeledi.

Katılımcıların sosyalleşmesi ve kitap okumaya teşvik edilmesi amacıyla gerçekleştirilen ve gençlerden büyük ilgi gören Genç Kaşifler Treni, önümüzdeki dönemlerde de yolculuğunu sürdürecek.