Türkiye'nin yetiştirdiği en iyi atletler arasında yer alan, İstanbul, Ankara ve Konya'da Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü görevleri yapan, yüzlerce atlet ve sporcunun yetişmesine ön ayak olan Profesör Doktor Sami Yavrucuk yaşamını yitirdi.

Türkiye'de, “halka açık spor parkı” ve “yaz spor okulları” uygulamalarını başlatan Yavrucuk, gençlik ve spor adına sayısız projelere de imza atmıştı. 

Yavrucuk’u sevenler ve yakınları onu son yolculuğuna uğurlamak üzere Zincirlikuyu Mezarlığı Camii’nde biraraya geldi. Öğle namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından Sami Yavrucuk’un ruhu için fatihalar okunup helallik istendi. Daha sonra sevenlerinin omuzlarında mezarlığa getirilen Sami Yavrucuk’un naaşı, dualarla toprağa verildi. Cenaze törenine, İstanbul Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'nü temsilen Spor Şube Müdürümüz Adnan Kuzu katıldı.

İstanbul Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürümüz İbrahim İlhami Koç, eski İl Müdürümüz Sami Yavrucuk'un vefatının öğrenilmesi üzerine bir taziye mesajı yayınladı. İl Müdürümüz Koç mesajında;

"Türkiye'nin yetiştirdiği en iyi atletler arasında yer alan, çok sayıda ilde Spor Müdürlüğü görevi yapan, yüzlerce atlet ve sporcunun yetişmesine ön ayak olan Prof.Dr Sami Yavrucuk'un vefat haberini derin bir üzüntü içerisinde öğrenmiş bulunuyoruz. Gençlik ve spor adına örnek sayılabilecek projelerde imzası bulunan Yavrucuk'a Allah'tan rahmet, kederli ailesine  ve yakınlarına başsağlığı dilerim" ifadelerini kullandı.