11 Kasım 2018 tarihinde düzenlenecek olan Vodafone 40. İstanbul Maratonu'nun Basın Tanıtım Toplantısı Sepetçiler Kasrı'nda gerçekleştirildi.

Bu yıl ''Sağlıklı Yarınlara Koş'' sloganıyla düzenlenecek olan organizasyonun basın toplantısına İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, İstanbul Gençlik ve Spor İl Müdürümüz Cemil Boz, Vodafone Türkiye CEO'su Colman Deegan, Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar, Spor İstanbul Genel Müdürü Abdulhalim Aksu ve Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Engin Aksoy katıldı. 

Dünyanın en iyi 17, Avrupa'nın ise en iyi 7 maratonundan birisi durumunda olan Vodafone 40. İstanbul Maratonuna 100 ülkeden 30 bin koşucunun katılımı bekleniyor.

Bu yıl 40.’sı düzenlenecek olan Vodafone maratonu sadece profesyonellerin koştuğu bir yarıştan ziyade her geçen yıl vatandaşlarımızın da yoğun bir katılım gösterdiği bir festivale, dev bir organizasyona dönüştüğünün altını çizen İstanbul Gençlik ve Spor İl Müdürümüz Cemil Boz, toplantıda yaptığı konuşmasında şu ifadelere yer verdi.

'' Sporun başkenti istanbulumuzda böylesine önemli bir organizasyonun gerçekleşmesinden dolayı oldukça mutlu olduğumu ifade etmek istiyorum. Bir Olimpiyat şehri olan şehrimizde aynı zamanda bu organizasyonla birlikte kıtaları ve  medeniyetleri buluşturuyoruz. Ülkemizin, tanıtımına, sporumuza, halkımıza katkı sağlayacak böylesine önemli organizasyonlar içinde olmak bizler için de büyük önem taşıyor. Gençlik ve Spor Teşkilatı olarak, Yerel Yönetimlerimiz ve Sivil Toplum kuruluşlarımızla koordinasyon halinde daha nice büyük organizasyonlara İstanbulumuzun ev sahipliği yapabilmesi için el ele, gönül gönüle çalışmalarımızı sürdüreceğiz. İstanbul maratonu artık tüm dünyada adından söz ettiren oldukça bir prestijli bir organizasyon olarak tanınmakta ve uygulanmaktadır. Bu anlamlı organizasyonun düzenlenmesinde emeği olan tüm paydaşlara bir kez daha huzurlarınızda şükranlarımı sunuyor, maratona katılacak tüm sporcularımıza ve vatandaşlarımıza başarılar diliyorum.''