Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan protokol çerçevesinde hayata geçirilen Türkiye Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme Projesi kapsamında 2018-2019 Eğitim ve Öğretim Yılı faaliyetleri öncesi düzenlenen Koordinasyon Toplantısı, Üsküdar Kirazlıtepe Boğaziçi Yaşam Merkezinde yapıldı.

Düzenlenen Koordinasyon Toplantısı, İstanbul Vali Yardımcısı Ahmet Hamdi Usta, İstanbul Gençlik ve Spor İl Müdürümüz Cemil Boz, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı, İBB Gençlik ve Spor Müdürlüğü ile, Gençlik ve Spor İlçe Müdürleri, İlçe Milli Eğitim Müdürleri ve İlçe Belediye Spor Müdürleri ve Koordinatörlerinin katılımlarıyla gerçekleşti.

Ekim ayı itibariyle başlayacak olan 2018-2019 Eğitim ve Öğretim Yılı Türkiye Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme Projesi, Ocak ayına kadar İstanbul’un 39 ilçesinde devam edecek. Proje kapsamında yaklaşık 200 bin İlkokul 3. Sınıf öğrencisinin katılacağı projede 200 Beden Eğitimi Öğretmeni ile 126 Antrenör görev alacak.

2017-2018 Eğitim ve Öğretim Yılında gerçekleştirilen yetenek taraması faaliyetleri kapsamında İstanbul’da 49.913 öğrenci içerisinden ilk etapta 4739 öğrenci 2. Etap çalışmalarına katılmaya hak kazanmış ve bunun akabinde 16 İl Spor Merkezimizde gerçekleştirilen sportif yetenek taraması faaliyetleri sonucunda 16 Temmuz-14 Eylül 2018 tarihleri arasında 1450 öğrencimiz 8 hafta süren eğitimlerini başarıyla tamamlamışlardı.

İstanbul’da bu yıl da 20 uygulama ekibinin koordinesinde gerçekleşecek olan proje kapsamında yetenekli çocuklarımızın tespit edilerek, spora yönlendirilmesi ve üst düzey sporcu olarak yetiştirilmesi amaçlanıyor.