Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Türkiye Teknoloji Takımı (T3) Vakfı ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından organize edilen, TEKNOFEST İstanbul Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali'nin İstanbul Yeni Havalimanı'nda gerçekleştirilen açılışına katıldı. 

Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın festivaldeki standında katılımcıları ağırlayan Bakan Mehmet Kasapoğlu, Bakanlık projelerinin sergilendiği ve sportif yetenekleri ölçmek için çeşitli testlerin yapıldığı standa yoğun ilgi gösteren gençlerle sohbet ederek, fotoğraf çektirdi. 

Bakan Kasapoğlu, festivalin gerçekleşmesinde emeği geçen Türkiye Teknoloji Takımı ve tüm paydaşları kutladı. 

TEKNOFEST'in Türkiye gençliği adına çok önemli bir festival olduğuna dikkati çeken Bakan Mehmet Kasapoğlu, "Böyle bir festival ülkemizin yarınları adına çok önemli bir başlangıç. Gençliğimizin teknolojiye, inovasyona, yeniliklere teşvik eden, bu konuda onların motivasyonlarını sağlayan bir organizasyon. Müteşekkirim ve bütün paydaşları, destek olan arkadaşlarımızı, kurumlarımızı kutluyorum." diye konuştu. 

“İmkânlarımızı gençlerimizin yarınları için seferber edeceğiz"
Bakan Mehmet Kasapoğlu, Gençlik ve Spor Bakanlığı olarak gençlerin üreten, muhakeme eden, düşünen ve bağnaz olmayan bir şekilde yetişmesi için tüm imkânları seferber edeceklerini vurgulayarak, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Devletimizin tüm imkânları gençlerimiz ve ülkemizin yarınları için. Buradaki ilginin, heyecanın ciddi anlamda ümit vaat ettiğini gördüm. Yarının bilge insanları, kâşifleri buradan çıkacak. Gençlerimiz böyle vesilelerle çok daha motive olarak yetişecekler. Bakanlık olarak bizim çalışmalarımız da bundan böyle çok daha yoğun olarak inovasyon ve teknolojide ezber bozan bir gençlik yönünde şekillenecek. Gençlerimizin kötü alışkanlıklardan uzak durarak, hem zihinsel hem de fiziksel anlamda gelişmeye ve üretime yöneleceğine dair şüphemiz yok. Biz kaynak ve destek sağlama noktasında gençlerimizin daima yanındayız. İşbirliğimiz hem Türkiye Teknoloji Takımıyla hem de diğer paydaşlarla artarak ve hızla devam edecek."

Festival kapsamında açılan standlara ve Bakanlığın standına vatandaşların yoğun ilgi gösterdiğine işaret eden Kasapoğlu, Bakanlık standında sportif yetenek taraması ve spora yönlendirme projesi kapsamında gençlerin sportif yeteneklerini keşfetmek için bir takım testler yapıldığını ve gençlerin bu testlere yoğun ilgi gösterdiğini belirtti.

“Gençlerimiz adına ümit verici manzaralar gözlemledik”
Bakan Mehmet Kasapoğlu, Spora Yönlendirme Projesinin çok önemli olduğunu vurgulayarak, bu kapsamda yaklaşık 500 bin çocuğa yetenek taraması yaparak, ilgili spor branşlarına yönlendirdiklerini söyledi. 

500 bin çocuğun daha bu teste ve taramalardan geçeceğini ifade eden Bakan Kasapoğlu, sözlerini şöyle tamamladı:

“Standımızda çocuklarımıza yönelik yetenek taraması gerçekleştiriliyor. Bu uygulamaya ilgi noktasında hakikaten çok güzel izlenimlerle buradan ayrılacağım. Standda Bakanlığımıza ait projeler sergileniyor. Bakanlığımızın çalışması, emeği, alın teri olan oyunlarımız var. Çocuklarımız, gençlerimiz onlarla ilgileniyorlar. Burada çocuklarımız ve gençlerimiz adına ümit verici, umut aşılayıcı manzaraları gözlemledik. İnanıyor ve görüyorum ki festival bitene kadar buraya ilgi artarak devam edecek.”