Türkiye Teknoloji Takımı (T3 Vakfı) ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından organize edilecek olan Teknofest İstanbul, ödüllü teknoloji yarışmaları, havacılık gösterileri ve özel aktiviteler katılımcılarla buluşuyor. 

Gençlik ve Spor Bakanlığı 42 ilden 10 Bin genci Teknofest ile buluşturuyor;

Organizasyonun paydaşlarından Gençlik ve Spor Bakanlığı festivale 42 ilden 10 bin gencin katılımını sağlıyor. 

Türkiye’nin dört bir yanından festivale katılacak olan gençler, benzersiz etkinliklerle buluşacak olmanın yanında, Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın Teknofest İstanbul için özel olarak hazırladığı stantta, milli teknoloji hamlesinin çok özel örneklerinden bazılarıyla da buluşma imkanı yakalayacaklar. 

Geçtiğimiz günlerde E-spor federasyonunun kurulmasını sağlayarak Türkiye’nin dijital oyunlar ve e-spor alanında önemli hamleler atmasının önünü açan Gençlik ve Spor Bakanlığı hazırladığı da Çanakkale Savaşı konulu Nusrat mobil oyunu, artırılmış gerçeklik uygulaması ve Evlat mobil uygulaması ile katılımcılarla buluşacak.

Ayrıca gençler ve tüm katılımcılar, Gençlik ve Spor Bakanlığı standında çeşitli hediyeler ve bakanlık yayınlarıyla buluşma imkanı bulacak olmakla birlikte; yaklaşık 1 milyona yakın gencimize yuva olan Kredi ve Yurtlar Kurumu’nun çalışmaları, Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın gençlerimize sunduğu gençlik kampları ve gençlerimizin gelişimine büyük katkı sağlayan gençlik merkezlerinin sunduğu imkanlar, gibi sayısız hizmeti de tanıma fırsatına sahip olacaklar. 

Ülkemizin önemli kurum ve kuruluşlarının paydaşlığında gerçekleşecek ve milli teknoloji hamlesi bağlamında toplumsal farkındalık adına büyük önem taşıyan Teknofest’e rekor katılım bekleniyor.