1938 yılında kurulan Spor Genel Müdürlüğümüzün 80. kuruluş yıldönümü kutlamaları ve İl Spor Merkezleri’nin (Yaz Spor Okulları) açılış töreni görkemli bir şekilde yapıldı.

Ataköy Ahmet Cömert Spor Salonu’nda İstanbul’un 35 ilçesinden yaklaşık bin 500 çocuk ve gencimizin katıldığı törende, Yaz Spor Okulları’nda yetişen çocuklarımızın ve gösteri gruplarının birbirinden güzel spor gösterileri ile gençlerimizin şiir sunumu, türkü- bağlama ve halk oyunları gösterileri organizasyona büyük bir renk kattı.

İstanbul Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğümüz tarafından her yıl düzenli olarak organize edilen Yaz Spor Okulları, bu yıl İstanbul’un 35 ilçesinde gerçekleştirilecek. 

Gençlerimizi kötü alışkanlıklardan uzak tutmak, serbest zamanlarını uzman antrenörler nezaretinde en iyi şekilde değerlendirmelerine imkan sağlamak amacıyla hazırlanan İl Spor Merkezleri Projesi kapsamında gençlerimizin fiziksel, mental ve sosyal gelişimlerine katkı sağlanması, sporla tanıştırılması, gençlerimizde spor bilinci oluşturulması hedefleniyor.

05-18 yaş arası çocuk ve gençlerimize yönelik gerçekleştirilecek sportif çalışmalar 35 İlçede 39 branşta gerçekleştirilecek. Engelliler İl Spor Merkezi projesi kapsamında ise 9 İlçede 11 Engelli Spor Branşında çocuk ve gençlerimiz sporla buluşacak.

Açılış töreninde konuşan İstanbul Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürümüz Cemil Boz, ‘’İstanbul Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğümüzün 2018 Yılı İl Spor Merkezleri açılışını binlerce çocuğumuzun katılımıyla başlatmaktan büyük mutluluk duyuyorum.

Spor teşkilatımızca Yaz spor okulları adı ile başlatılan ve daha sonra İl Spor Merkezleri haline getirilen uygulamamız; yerel yönetimler, çeşitli sivil toplum kuruluşları ve kulüplerce örnek alınmış bugün itibariyle binlerce çocuğumuzun sporla tanıştığı ve spor yaptığı dev organizasyonlara dönüşmüştür.

Ailelerin, çocuklarını spora yönlendirmede gösterdikleri duyarlılıkta bizleri oldukça sevindiriyor. İl Spor Merkezlerinin, çocuklarımızı kötü alışkanlıklardan uzak tutmak ve Türk toplumuna sağlıklı nesiller yetiştirmek için büyük bir görevi yerine getirdiğine inanıyorum.

Ailelerin çocuklarını gönül rahatlığı ile getirebilecekleri özelliklere sahip okullarımızda spor yapanların arasından, yarının şampiyonları olabilecek kabiliyette çocuklarımızın çıkacağına inanıyorum. Faaliyetlerimize katılan bütün çocuklarımıza ve gençlerimize aileleriyle birlikte teşekkür ediyor, bundan sonraki çalışmalarında başarılar diliyor, sağlıklı ve mutlu bir sporculuk dönemi geçirmelerini temenni ediyorum.’’ dedi.

İL SPOR MERKEZLERİ BRANŞLARI:

1. AİKİDO
2. ATLETİZM
3. BADMİNTON
4. BASKETBOL
5. BİLEK GÜREŞİ
6. BOCCE
7. BOKS
8. BUDOKAİ
9. CİMNASTİK
10. DART
11. EĞİTSEL OYUNLAR
12. ESKRİM
13. FİTNESS
14. FİZİKSEL ETKİNLİKLER
15. FUTBOL
16. FUTSAL
17. GELENEKSEL ÇOCUK OYUNLARI
18. GÜREŞ
19. HALK OYUNLARI
20. HALTER
21. HENTBOL
22. HOKEY
23. JUDO
24. KARATE
25. KİCK BOKS
26. MASA TENİSİ
27. MUAY THAİ
28. OKÇULUK
29. ORYANTİRİNG
30. PİLATES
31. SATRANÇ
32. STEP-AEROBİK 
33. TAEKWONDO
34. TENİS
35. VOLEYBOL
36. WUSHU
37. YELKEN
38. YÜZME
39. ZEKA OYUNLARI

İL SPOR MERKEZLERİ ENGELLİ SPOR BRANŞLARI:

1. BEDENSEL ENGELLİ YÜZME
2. İŞİTME ENGELLİ YÜZME
3. İŞİTME ENGELLİ BASKETBOL
4. BEDENSEL ENGELLİ BASKETBOL
5. BEDENSEL ENGELLİ ATLETİZM
6. İŞİTME ENGELLİ ATLETİZM
7. ÖZEL SPORCULAR ATLETİZM
8. ÖZEL SPORCULAR TAEKWONDO
9. BEDENSEL ENGELLİ TAEKWONDO
10. İŞİTME ENGELLİ JUDO
11. İŞİTME ENGELLİ KARATE