Engelliler İl Spor Merkezleri Projesi kapsamında, İstanbul Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı Üsküdar Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü bünyesinde Down Sendromlular, Otizm ve Bedensel Engelli sporcularımıza yönelik çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor.

Performans ve Rehabilitasyon (Psiko Motor Gelişim Uygulamaları) grubu olarak iki grupta çalışmalarına devam eden 42 sporcumuz, Antrenörleri Tahir Sülük yönetiminde antrenmanlarını eğlenerek ve öğrenerek neşe içinde sürdürüyorlar.

Uygulanan antrenmanlar kapsamında kuvvet, dayanıklılık, esneklik, sürat ve temel spor becerilerinin artırılması hedeflenirken aynı zamanda dikkat ve bilişsel gelişimi içine alan multidisipliner hareket çalışması, sporcularımızın gelişimine önemli derecede katkı sağlıyor.

Özel Sporcular Bölge Atletizm Şampiyonası ve Bedensel Engelliler Atletizm Türkiye Şampiyonası’na sıkı bir şekilde hazırlanan sporcularımız, şampiyonalardan başarılı sonuçlarla dönmek istediklerini ifade ettiler.

Sporcularımızdan Merve Uzun ve Furkan Demir, Ekim ayında Portekiz’de düzenlenecek olan Dünya Down Sendromlular Atletizm Şampiyonası’nda 100 metre ve Uzun Atlama branşlarında ülkemizi temsil edecekler.

Merve Uzun, 2015 yılında Güney Afrika’nın Bloemfontein şehrinde düzenlenen Down Sendromlular Dünya Atletizm Şampiyonası'nda 100m ve Uzun Atlama branşında bronz madalya kazanarak başarısını her iki kategoride de Dünya üçüncülüğü ile taçlandırmıştı.

Sporun engelli bireyler için önemli bir rehabilitasyon aracı olduğunu belirten Antrenörümüz Tahir Sülük, konuşmasında ‘’Sporcularım antrenmanlarına büyük bir azim ve kararlılıkla devam ediyorlar. Sporcularımızla şampiyonalara iste ve harekete geç sloganıyla hazırlanıyoruz. İnanıyorum ki sporcularım özverili çalışmaları ile birlikte başarılarına bir yenisini daha ekleyecekler. Çalışmalarımızda bizlere destek veren başta İl Müdürümüz Cemil Boz olmak üzere, emeği geçen herkese teşekkürlerimizi sunuyoruz.’’ dedi.