Gençlik ve Spor Bakanlığı ve Spor Genel Müdürlüğü öncülüğünde gerçekleştirilen tesisleşme hamlesi ile birlikte toplumumuzda spor kültürünün oluşturulması ve yaygınlaştırılması adına yapılan çalışmalar neticesinde, Ülke genelinde her yaştan insana düzenli fiziksel aktivite alışkanlığı kazandırılması amacıyla sürdürülen faaliyetler ile birlikte lisanslı sporcu sayılarında önemli derecede artış kaydedildi. 

Fiziksel, zihinsel ve ruhsal sağlığı korumak ve geliştirmek adına tüm Dünya’da evrensel bir kavram olarak kabul edilen Spora olan ilgi İstanbul’da da her geçen gün daha da artmaya devam ediyor.

2017 Yılsonu verilerine göre İstanbul,  567.432 lisanslı, 106.933 faal sporcusuyla zirvenin ilk sırasında yer aldı.

Spor Bilgi Sistemi’nde yapılan incelemede 567.432 lisanslı sporcu bulunan İstanbul’da bu sayı 390.292 erkek, 177.140 bayan sporcudan oluşuyor.

2016 yılsonu itibariyle 499.632 lisanslı, 89.888 faal sporcusu bulunan İstanbul, 2017 yılında başarı grafiğini yükselterek 567.432 lisanslı sporcu sayısına ulaşmayı başardı.

İstanbul’da branş bazında yapılan incelemede ise ilk sırada Satranç yer alırken, satrancı sırasıyla İzcilik ve Taekwondo takip ediyor.

Bir diğer dikkat çeken istatistik ise Kulüp sayısındaki artış. Gençlik ve Spor Bakanlığı ve Spor Genel Müdürlüğü’nün Amatör Spor Kulüplerine artarak devam eden desteğiyle birlikte 2016 yılsonu itibariyle İstanbul’da 1.546 olan kulüp sayısı 2017 yılsonu verilerine göre 1.721 kulübe ulaşmış durumda.

Sporun toplumsal olarak önemli bir olgu olduğunu ifade eden İstanbul Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Cemil Boz, ‘’Sporun toplumuzda bir kültür, bir yaşam biçimi olarak benimsenmesi adına önemli çalışmalar yapıldığını ve bu anlayışla hareket ettiklerini belirttiği açıklamasında şu ifadeler yer verdi:

‘’Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Dr. Osman Aşkın Bak’tan aldığımız şiarla ve sporun birleştirici gücü ile birlikte İstanbulumuzda Yerel Yönetimler, Sivil Toplum Kuruluşları ve Diğer Kamu Kuruluşlarımız ile koordineli çalışmalarımız devam ediyor.” 

Bir yandan yapımı devam eden tesislerimizi gençlerimizin hizmetine sunmaya çalışıyoruz, diğer yandan ise mevcut tesislerimizde gerçekleştirdiğimiz modernizasyon çalışmaları ile gençlerimizin sağlıklı ortamlarda spor yapabilmelerine imkân sağlamaya çalışıyoruz. İnanıyorum ki şehrimizde her geçen gün spor yapan vatandaşımız daha da artacak. İstatistiksel veriler memnuniyet verici fakat bu başarı grafiğinin yükselen bir ivme ile devam edeceğine yürekten inanıyorum.  Türk sporunun gelişmesinde emeği geçen herkese bir kez daha şükranlarımı ve saygılarımı sunuyorum.’’ dedi.