Spordan sanata, eğitimden madde bağımlılığı ile mücadeleye kadar birçok önemli alanda proje yürüten Gençlik ve Spor Bakanlığı, yepyeni bir projeyi daha hayata geçiriyor. Gençlik ve Spor Bakanlığı, bağımlılıkla mücadele kapsamında zararlı alışkanlıklardan uzak, sağlıklı bireyler yetişmesine katkı sağlamak amacıyla “Spor ile Hayata Bağlan” projesini başlatıyor. 

İlk olarak Ankara’nın Altındağ ilçesinde başlayacak ve tüm Türkiye genelinde uygulanacak projenin açılış maçında 7 Aralık Perşembe günü (yarın) Amatör Futbol Kulüpleri Karma Takımı ile Gençlik ve Spor Bakanlığı Bürokratları ve Veteran Futbolculardan oluşan Karma Futbol Takımı karşı karşıya gelecek. 

Veteran futbolculardan oluşan Karma Futbol Takımında;  Oğuz Çetin, Hami Mandıralı, Tanju Çolak, Hasan Şaş, Semih Yuvakuran, Hayrettin Kılıç, Hayati Soydaş, Hamit Yüksel, İsmail Soykök gibi isimler bulunuyor. Altındağ Stadında oynanacak karşılaşma saat 12.15’te başlayacak.  

Hedef, zararlı alışkanlıklardan uzak, sağlıklı bireyler yetişmesine katkı sağlamak

Ankara’nın Altındağ bölgesinden başlayacak ve daha sonra ülke genelinde uygulanması düşünülen projede; bağımlılıkla mücadele kapsamında riskli bölgeler belirlenerek bu bölgelerdeki tesis ve bölge insanının genel spor branşlarına yatkınlıkları göz önünde bulundurularak spor organizasyonları düzenlenmesi hedefleniyor. 

Spora farklı sebeplerle vakit ayırmayan ya da bu konuda farkındalığı olmayan gençlerin, sporun birleştirici, bütünleştirici, kaynaştırıcı güçlerini kullanarak vatanına, milletine bağlı, yaşadığı topluma faydalı, zararlı alışkanlıklardan uzak, sağlıklı bireyler olarak yetişmesine katkı sağlanması amaçlanıyor.  

Proje, Altındağ bölgesinde faaliyet gösteren amatör spor kulüpleri ile işbirliği yapılarak, bölgede spordan uzak kalmış gençlere ulaşılarak onlara en az bir branşta spor yapma alışkanlığı kazandırmayı ve zararlı alışkanlıklardan uzak tutmayı hedefliyor.