11. Büyükler Dünya Kuraş Şampiyonası, 2-3 Aralık tarihleri arasında İstanbul’da Hasan Doğan Spor Kompleksi’nde yapılacak. Organizasyona 43 ülkeden 480 sporcu katılacak.

Şampiyonanın basın toplantısı Bahçelievler’de yapıldı. Toplantıya Gençlik ve Spor İl Müdürümüz Cemil Boz, Uluslararası Kuraş Federasyonu (IKA) Başkanı Haider Farman, IKA Kurucu Başkanı Kamil Yusuphov, Bahçelievler Belediye Başkanı Osman Develioğlu ile Bahçelievler Belediyesi Spor Kulübü Başkanı Yusuf Yıldırım katıldı.

Şampiyonanın İstanbul ve Bahçelievler’e hayırlı olmasını dileyen Cemil Boz, “Ata sporumuz kuraşın İstanbul’da yapılacak olması sevindirici bir olay. Bahçelievler Belediyesi, sporun her alanına destek veren bir belediye. Organizasyonun dostluk ve kardeşlik içinde geçmesini temenni ediyorum” dedi.

Kuraş Şampiyonası için Bahçelievler’e gelecek sporcuları ve kafileleri ağırlamaktan dolayı memnuniyet duyduklarını ifade eden Bahçelievler Belediye Başkanı Osman Develioğlu da, sporun, ülkeler arasındaki bağları kuvvetlendirmek açısından önemli bir unsur olduğunu söyledi.

2 Aralık Cumartesi günü 17.00’de açılış töreni yapılacak organizasyon, Pazar günü 17.00’de finallerle sona erecek.