İstanbul Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürümüz Cemil Boz, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. İl Müdürümüz Cemil Boz mesajında şunları söyledi:

“Mesleklerin en özelini ve güzelini, öğretmenlik mesleğini icra eden kıymetli öğretmenlerimizin bu anlamlı gününü yürekten kutluyorum. İlk emri “oku” olan yüce dinimizden ve “İlim Çin’de de olsa gidip alınız” diyen peygamberimizden aldığımız ilhamla, nesillerimizin en iyi şekilde yetiştirilmesi gayreti içinde olmalıyız.  Toplumların gelişmesi ve medeniyetin yerleşmesinde ilk basamak eğitimdir ve bilgi toplumuna giden yol eğitimden geçer.

Devletimizin bekası için her platformda dile getirmeye çalıştığımız, çağdaş ülkeler seviyesine ulaşma gayesinde eğitim, en öncelikli hedefimizdir. Bu konuda her kademede hassasiyet gösterilmekle birlikte, devlet bütçemizden en fazla pay milli eğitime ayrılmaktadır.

Bir toplumun geleceğinin biçimlenmesinde en büyük yük, bunu sırtına alıp taşıyan öğretmenlerimizdir. Kadim değerlerin günübirlik çıkarlara feda edildiği günümüz dünyasında, bu kutlu sanatı en güzel biçimde icra eden öğretmenlerimizin ellerinden öpmek birinci vazifemiz olmalıdır. Yük olmak yerine yük almayı benimsemiş olan öğretmenlerimiz dünyadaki kanatsız meleklerimizdir. Evrensel medeniyet kulesi hiç şüphesiz bu onuru taşıyan fedakâr ve cefakâr öğretmenlerimiz sayesinde yükselecektir. 

Bu çerçevede öğretmenlerimiz; Türkiye Cumhuriyetinin medeniyet yolunda emin ve güçlü adımlarla ilerlemesi için, 'İstikbalimizin Teminatı' evlatlarımızın en büyük yardımcısı ve yol göstericileridir. Başöğretmen Atatürk'ün gösterdiği hedeften sapmayan, Cumhuriyetimizin bekçisi sevgili yavrularımızı yetiştiren öğretmenlerimizin en büyük hedefi, çağdaş uygarlık seviyesine ulaşma yolunda, kendinden emin ve güçlü adımlarla koşabilecek nesiller yetiştirmektir.

Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, öğretmenlerimizin toplum hayatındaki önemini anlatan sözleri çok anlamlıdır: “Büyük ve asil milletimizin insan gücü üstündeki savaşma ve fedakârlıkları ile kazanılan zaferler, pek parlak olmakla beraber, bizi henüz gerçek mutluluk ve kurtuluşa eriştirememiştir. Bu zaferlerin değerli sonuçlarını tamamen toplamak, birçok kan ve can karşılığında elde ettiğimiz milli bağımsızlık ve egemenliğimizi her türlü saldırıdan korumak için; aynı emek, aynı kararlı davranış ve fedakâr hisle daha çok çalışmaya ihtiyaç vardır. Memleketi ilim, kültür, iktisat ve bayındırlık sahasında da yükseltmek, milletimizin her hususta pek verimli olan kabiliyetlerini geliştirmek, gelecek nesillere sağlam, değişmez ve olumlu bir karakter vermek lazımdır. Bu kutsal amaçları elde etmek için savaşan aydın kuvvetlerin arasında öğretmenler, en mühim ve nazik yeri almaktadır”. 

Bugünleri yarınlara taşıyan, yurdun her köşesinde, ayrım gözetmeden ve hiçbir fedakarlıktan kaçınmadan görevlerini layıkıyla ifa eden tüm öğretmenlerimizin bu özel günlerini canı yürekten kutluyorum. Eğitim yolunda hayatlarını kaybeden tüm öğretmenlerimize Allah'tan rahmet diliyor, emekliye ayrılmış bulunan tüm öğretmenlerimize sağlık ve huzur diliyorum.

Her türlü zorluğa göğüs gererek, eğitim-öğretim yolunda milletimizin ve Cumhuriyetimizin eğitim ordusunun neferleri olarak görev yapan tüm öğretmenlerimize görevlerinde başarı, özel hayatlarında sağlık, mutluluk ve esenlikler diliyor, başta Milli Eğitim câmiası olmak üzere bütün milletimizin öğretmenler gününü kutluyorum.”