Kağıthane Belediyesi tarafından ilçeye kazandırılan Hamidiye Spor Kompleksi'nin açılışı törenle yapıldı. Törene Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürümüz Cemil Boz, Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç, Dünya Şampiyonu Güreşçi Rıza Kayaalp, Milli Yüzücü Emre Seven, Sivil Toplum Kuruluşları ve yüzlerce vatandaş katıldı. Protokol konuşmalarıyla başlayan tören, açılış kurdelesinin kesilmesiyle devam etti. Tören sonunda Manş Denizi'ni solo olarak 13 saat 34 dakikada yüzerek geçen milli yüzücü Emre Seven, Manş Denizi Geçiş Belgesi'ni Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç'a hediye etti.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürümüz Cemil Boz, bu tür tesislerin spora kazandırılmasının önemini ifade ederek, “Burada binlerce kişi spor yaparak hem sağlıklı olacak hem de kötü alışkanlıklardan uzak duracak. Böylece ülkemizin birlik beraberliği ve sosyal gelişimi için de katkı sağlamış olacağız” dedi.

Spora verdikleri desteği her zaman sürdüreceklerini belirten Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç ise "İnşallah tesislerimiz Rıza Kayaalp gibi yeni dünya şampiyonlarının çıkmasını sağlayacak" şeklinde konuştu. 

Türkiye'deki genç nüfusun sporla iç içe olması gerektiğini söyleyen Rıza Kayaalp de, "Bizden sonra da Ülkemize Dünya ve Avrupa şampiyonalarında madalya kazandıracak yeni sporcuların yetişmesini çok istiyorum. Her zaman giden sporcunun arkasından yenisi gelmeli ki bu başarı devam etsin. Bunun için de böyle güzel projelere ihtiyaç var. Ülkemizde bu tür projeler ne kadar çoğalırsa, sahip olduğumuz o genç nüfusu o kadar iyi değerlendirebiliriz. Ülke çapında yetenek taramaları da yapılmalı” dedi.

Törenin ardından vatandaşların gezdiği komplekste; yarı olimpik kapalı yüzme havuzu, fitness, masa tenisi, cimnastik, satranç, pilates, kafeterya ve kapalı otopark gibi alanlar yer alıyor.