Türkiye Karate Federasyonu tarafından 2009 yılında hayata geçirilen 23 Nisan Dünya Çocukları Karate Turnuvası’nın bu yıl beşincisi düzenleniyor. Türkiye’den yaklaşık iki bin sporcunun mücadele edeceği turnuva, aynı zamanda Uluslararası katılıma da açık bir turnuva olma özelliği taşıyor.

Bağcılar Olimpik Spor Salonu’nda düzenlenecek organizasyonda kata ve kumitede, ferdi ve takım müsabakaları yapılacak. Takım müsabakalarında 2000-2004 arası doğumlu sporcular, ferdi müsabakalarda ise 2000-2007 arası doğumlu sporcular tatamiye çıkacak.

23 Nisan Dünya Çocukları Karate Turnuvası 18 Nisan Cuma günü ferdi ve takım kata müsabakaları ile başlarken, 19 Nisan Cumartesi günü ferdi kumite müsabakaları yapılacak. Organizasyon 20 Nisan Pazar günü, takım kumite finalleri ile sona erecek. Karate severler üç gün boyunca müsabakaları ücretsiz olarak izleyebilecek.

Türkiye Karate Federasyonu Başkanı Esat Delihasan, yaptığı açıklamada, “Altyapı turnuvaları bizim için büyük önem taşıyor. Çünkü spor çocukların fiziksel gelişimini destekleyici bir faktördür. Spor yapan çocuklar, sorumluluk alma nitelikleri kazandığı gibi zamanını doğru kullanmayı öğrendiklerinden eğitim hayatlarındaki başarısı da artıyor. Bu açıdan baktığımız için bu organizasyon bizim için çok önemli. Çocuklara armağan edilen bir bayramda onlara spor yaptırdığımız için mutluyuz” şeklinde konuştu.