Voleybolda, Spor Toto Erkekler Şampiyonlar Kupası'nda Halkbank'ı 3-1 yenen Fenerbahçe, kupanın sahibi oldu. 3 kez şampiyonluğa ulaşan Fenerbahçe'ye kupasını Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak verdi.

Türkiye Voleybol Federasyonu (TVF) tarafından bu yıl 8'incisi düzenlenen organizasyonda, geçen sezon Efeler Ligi'nde şampiyonluğa ulaşan Halkbank ile Kupa Voley'i kazanan Fenerbahçe TVF Başkent Spor Salonunda karşı karşıya geldi. Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, maçı, Gençlik ve Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan ve Türkiye Voleybol Federasyonu (TVF) Başkanı Mehmet Akif Üstündağ ile protokol tribününden takip etti. Sahadan 3-1 galip ayrılan Fenerbahçe, 2010-2011 ve 2011-2012 sezonlarının ardından 3. kez kupayı müzesine götürdü.

Maçın ardından TVF Başkanı Üstündağ, Bakan Osman Aşkın Bak'a, A Milli Erkek Takımı'nın imzalı formasını hediye ederken Sarı-lacivertliler şampiyonluk kupasını Bakan Osman Aşkın Bak'ın elinden aldı. Halkbank'a ise ikincilik kupasını TVF Başkanı Mehmet Akif Üstündağ takdim etti.

Bakan Osman Aşkın Bak, TRT Spor’a konuştu 

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, maçın ardından yayıncı kuruluş TRT Spor’a açıklamalarda bulundu. 
Şampiyonluğa ulaşan Fenerbahçe kulübünü tebrik eden Bakan Osman Aşkın Bak, “İyi bir mücadele oldu. Sezonun ilk kupası. Tabi bazı takımlar hazır olmayabilir ama bugün ortaya konulan mücadeleden dolayı Fenerbahçe kulübünü tebrik ediyorum.” dedi. 

“Türk Sporu için umutluyuz”

Bakan Osman Aşkın Bak, son dönemde Türk voleybolunda büyük başarılar kazanıldığına dikkat çekerek “Türkiye Voleybol Federasyonu’nu tebrik ediyorum. 23 Yaş altı Milli Takımımızın Dünya 23 Yaş Altı Kadınlar Voleybol Şampiyonasında şampiyon olması muhteşem bir olay. Onları kutluyorum. Umutluyuz Türk Voleybolu için. Türk Sporu için umutluyuz. Hedefimiz Türk Sporunun büyümesi, gelişmesi, dünya arenasında yer alması ve olimpiyatlarda, şampiyonlarda madalya alması. İyi bir jenerasyon geliyor. İnanıyoruz ki iyi işler yapacaklar.” ifadelerini kullandı.  

“İnanıyoruz ki Türk Sporu çok daha iyi yerlere gelecek”

Yıllarca İstanbul Büyükşehir Belediye Spor Kulubünde yöneticilik, genel sekreterlik ve başkanlık yaptığını hatırlatan Bakan Osman Aşkın Bak “Salonların yabancısı değilim. İstanbul Büyükşehir Belediye Spor Kulübünde Voleybol Şubesine de bakmıştım. Bu salonlarda çok final müsabakaları oynadık. Türk sporunu tanıyan, bilen birisiyim. Şimdi Türk Sporunun başında görev yapıyoruz. İnanıyoruz ki Türk Sporu çok daha iyi yerlere gelecek. Bu noktada şanslıyız çünkü Sayın Cumhurbaşkanımız Türk Sporuna büyük destek veriyor. Bu spor salonunun yapılmasında ve bunun gibi birçok spor salonunun Türk Sporuna kazandırılmasında kendisinin çok büyük katkıları var. İnşallah daha büyük başarılarda Türk Sporu için birlikte olacağız.” diye konuştu. 

Bakan Osman Aşkın Bak’tan Fenerbahçe Kulübüne Tebrik Mesajı

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Voleybol Erkekler 2017 Spor Toto Şampiyonlar Kupası’nı kazanan Fenerbahçe Kulübü için ayrıca tebrik mesajı yayımladı.

Bakan Osman Aşkın Bak, tebrik mesajında şu ifadelere yer verdi:

“2016 – 2017 Voleybol Sezonu’nu Efeler Ligi şampiyonu olarak tamamlayan Halkbank ile 2017 Kupa Voley Şampiyonu Fenerbahçe’yi karşı karşıya getiren 2017 Spor Toto Şampiyonlar Kupası’nda Şampiyonluğa ulaşan Fenerbahçe Erkek Voleybol Takımını kutluyorum. 2017 Spor Toto Şampiyonlar Kupası’nın sahibi olan Fenerbahçe'de elde edilen başarıda emeği geçen oyuncuları, teknik heyeti, yöneticileri ve Sarı Lacivertli camiayı tebrik ediyorum. Halkbank Erkek Voleybol Takımını da kupadaki mücadelesinden dolayı kutluyorum”