Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikalinin 85 yılına ulaştığımız bu 10 Kasım’da da tüm yurtta hüzün, gurur ve minnet duyguları hakimdi. Tarihin sayfalarına altın harflerle yazılan bir mücadele bırakan Atatürk, aramızdan ayrılışının 85. yılında fikirleriyle; özgür, bağımsız ve başı dik bir Cumhuriyetin koruyucusu olarak bizlerin yanında olmaya devam ediyor.

10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü yurt genelinde olduğu gibi İstanbul’da da törenler ve anma programlarıyla geçti. İl Müdürlüğümüz personelinin katılımıyla saat 9.15’te İl Müdürlüğümüzde gerçekleşen törenle başlayan anma günü, gün boyu süren etkinliklerle devam etti.

GSB İstanbul yurtlarında, gençlik merkezlerimizde ve ilçe müdürlüklerimizde gerçekleştirilen ve gençlere tarih bilinci aşılamak amacıyla anma programları ve belgesel gösterimleri yapıldı. Günün anlam ve önemiyle ilgili anma programlarında geçlerle buluşan İl Müdürümüz Prof. Dr. Burhanettin Hacıcaferoğlu “ Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk Türk gençliğine güvendi. Vatanımızı ve Cumhuriyetimizi gençliğe emanet ederek aramızdan ayrıldı.” Diyerek,  Türk gençliğinin görev başında olduğunu ve emanete sahip çıktığını ekledi.